Dejan Savičević: Pioli je bolji trener od Sacchija, Capella, Zaccheronija, Ancelottija, Allegrija...

Subota, 16. srpnja 2022. 16:18 Napisao/la  SC

Kao igrača ga se malo sjećam, bio je spori veznjak. Kao trener je superzvijezda, kaže Savičević o Massimilianu Allegriju

Dejan Savičević
Dejan Savičević

Dejan Savičević jedan je od velikana nogometa bivše države, u dresu Milana slovio je ponajboljim igračem mega-momčadi, lucidnim potezima obarao je s nogu jednako kao i zanimljivim izjavama.

U razgovoru za SportWeek ovako je opisao trenera Juventusa Massimiliana Allegrija.

- Kao igrača ga se malo sjećam, bio je spori veznjak. Kao trener je superzvijezda, razumije nogomet i igrače, osvojio je mnogo titula i osvajat će ih još, kaže Savićević

Što se tiče Milanove titule, Crnogorac kaže:

- Zasluge pripadaju Pioliju! Za mene je Pioli bolji od Sacchija, Capella, Zaccheronija, Ancelottija, Allegrija. Svi su oni u momčadima Milana imali velike šampione, igrali su Gullit, Van Basten, Baresi, Weah, Boban, Shevchenko, Kaka, Pirlo, Seedorf, Ibrahimović.... Pioli je imao mladu momčad s kojom je radio i rastao. Zato je napravio najveći podvig, smatra Savičević.

Milanu će iduće sezone konkurenti za Scudetto biti:

- Favoriti su uobičajeni, Inter i Napoli. Da vidimo kako će završiti ljetni prijelazni rok, kako će se momčadi posložiti, kakvih će problema imati, nije lako sastaviti toliko igrača. Vjerujem u povratak Juvea, jer imaju talente poput Chiese. Jako mi se sviđa Chiesa, možda je najbolji talijanski igrač, kad klikne, šokira te, naglašava Savičević.

I dalje je navijač Milana, ali nije najveći navijač u obitelji:

- Ne možeš to zaboraviti. Predsjednik sam nogometnog saveza Crne Gore i navijač Milana. Ali manji od mog sina Vlade. On je član Milan kluba Podgorica, otišao je u Reggio Emiliju na utakmicu, na Curvu. Slikao se i stavio fotku na Facebook. Vidio sam to na TV-u, jako mi je bilo drago, kaže Savičević.

Tablice omogućuje Sofascore