Serie A: Torino osvojio bod u gradskom derbiju, Ivan Jurić nadigrao Maxa Allegrija

Petak, 18. veljače 2022. 22:46 Napisao/la  SC

U drugom dijelu do potpunog je izražaja došla geometrija igre trenera Ivana Jurića, Torino dominirao protiv Juventusa

Andrea Belotti slavi pogodak vrijedan boda
Andrea Belotti slavi pogodak vrijedan boda

Torino je osvojio bod u gradskom derbiju nakon kojega za pobjedom više može žaliti Ivan Jurić nego Max Allegri.

Torino se nametnuo od prve minute kroz posjed lopte, geometrija igre trenera Ivana Jurića stvarala je stalni pritisak na Juventusovu obranu, domaćin je prvih desetak minuta proveo u svojoj trećini...

U 9. minuti Szczesny je nogom u zadnji trenutak skrenuo loptu, koju je Brekalo uputio Belottiju na petercu, raspoloženi hrvatski reprezentativac sjajno je prošao lijevim bokom.

Rabiot (11) je u kontri ušao u kazneni prostor slijeva, promašio je vrata, a onda je de Light visoko skočio u ravni druge vratnice nakon ubačaja iz kuta, nizozemski stoper sve je razgrnuo i glavom loptu poslao u mrežu - 1:0.

Pogodak iz prekida promijenio je odnose na terenu, Juventus je uočljivo dignuo, do kraja prvoga dijela gledatelji su gledali zanimljivu utakmicu s puno prijetnji, ali bez izrazitih prilika.

Vlahović je bio nevidljiv,  Bremer je potpuno isključio najopasnijega napadača Juventusa iz igre, pokazao je 24-godišnji Brazilac u dresu Torina zašto ga  Juventus želi kupiti na kraju sezone.

U drugom dijelu do potpunog je izražaja došla Jurićeva nogometna filozofija, Torino je preuzeo inicijativu, ovog puta ništa nije moglo poremetiti igru gostiju kao de Lightov pogodak u prvom dijelu...

Brekalo je bio ponajbolji igrač utakmice, u 62. minuti opet je prošao kraj Cuadrada po lijevoj strani, ovog puta precizno je odigrao Belottiju, koji je tehnički dobro odradio završnicu i loptu poslao u mrežu - 1:1.

Nije Torino posustao sve do završnice, kada je Jurić brojnim izmjenama poremetio ritam i koncepciju igre svoje momčadi.

Ne toliko da bi Juventus kroz mlaki pritisak uspio stvoriti ozbiljnu. priliku

JUVENTUS: Szczesny, Cuadrado, de Ligt, Alex Sandro, Pellegrini (46 De Sciglio), Zakaria, Locatelli (74 Arthur), Rabiot, Dybala (54 McKennie), Vlahović (74 Kean), Morata

TORINO: Vanja, Djidji, Bremer (90 Buongiorno), Rodriguez, Singo (80 Ansaldi), Lukić, Mandragora, Vojvoda, Pobega, Brekalo (75 Pjaca), Belotti (79 Sanabria)

Utakmica 26. kola: Juventus - Torino 1:1 (de Light 13/Belotti 62)

Tablice omogućuje Sofascore