Talijanski kup: Lazio plasmanom u polufinale dosegnuo brojku od 13 utakmica bez poraza

Utorak, 08. siječnja 2013. 23:28 Napisao/la  SC

Utakmica 1/4 finala Talijanskog kupa: Lazio - Catania 3:0

 

Talijanski kup

LAZIO - CATANIA 3:0

Stadion "Olimpico". Gledatelja:40.000

Sudac: Celi (Bari)

Strijelci:1:0 Radu (30'), 2:0 Hernanes (61'), 3:0 Hernanes (90'+1)

Žuti kartoni: Brocchi (Lazio) Bellusci, Rolin, Bergessio, Barrientos (Catania)

LAZIO: Bizzarri, Cavanda (78' Brocchi), Biava, Cana, Radu (86' Ciani), Candreva (66' Konko), Gonzalez, Ledesma, Hernanes, Lulić, Floccari.

CATANIA: Frison, Bellusci, Legrottaglie, Rolin, Capuano (84' Ricchiuti), Izco, Lodi, Almiron, Gomez, Bergessio (83' Doukara), Barrientos (67' Castro).

Lazio je očekivano prvi polufinalist Talijanskog nogometnog kupa. Rimski je sastav lako i rutinirano u četvrtfinalu na svome Olimpicu pobijedio Cataniu sa 3:0 i na taj način seriju utakmica bez poraza doveo do brojke 13. Ovo je zaista čaroban trenutak za Lazio koji je na drugom mjestu odmah iza Juventusa, a sada je izborio i plasman među četiri najbolje momčadi u Kupu. Prvi je pogodak postignut na izuzetno jednostavan način. Candreva je izveo korner sa desne strane, Radu je bio brži od svih i nakon pola sata igre domaći je sastav okrunio puno bolju i konkretniju igru.

U drugom poluvremenu pobjedu rimskog sastava dvama pogocima potvrdio je Hernanes, koji je najprije u 61 minuti samo finalizirao sjajnu akciju Floccarija, a onda u sudačkoj nadoknadi nakon asistencije Floccarija  finalizirao sjajnu večer rimskog sastava, koji je pogotke postizao svakih pola sata.  

Tablice omogućuje Sofascore