Serie A: Roma u derbiju nadigrala Milan, atraktivna utakmica začinjena sa šest pogodaka

Subota, 22. prosinca 2012. 22:39 Napisao/la  SC

Utakmica 18. kola: Roma – Milan 4:2

U derbiju 18. kola Roma je pobijedila Milan na Olimpicu u utakmicu koja je do same završnice rezultatski izgledala katastrofalno za goste. Milan je pogocima Pazzinija (86) i Bojana (87) za samo dvije minute ublažio poraz. Pazzini je realizirao kazneni udarac koji je sam izborio nakon prekršaja Goicoechee, a Bojan je do kraja otpratio akciju iz izbliza zatresao mrežu.

Do poluvremena momčad kontroverznog trenera Zdeneka Zemana vodila je s nedostižnih 3:0 iako Milan nije izgledao toliko slabije. Jednostavno, Roma nije imala nimalo milosti prema pogreškama Milanove obrane, poglavito u prekidima. Apsolutno zaslužena pobjeda Rome koja je bila bolja u utakmici koja je opravdala očekivanja budući da su gledatelji vidjeli netipičnu talijansku utakmicu bez kalkulacija, s puno šansi i golova.

ROMA: Goicoechea, Piris, Marquinhos, Burdisso, Balzaretti; Bradley, De Rossi, Pjanic, Lamela (68 Florenzi), Osvaldo (69 Destro), Totti (81 Romagnoli)

MILAN: Amelia, De Sciglio, Mexes, Yepes, Constant; Montolivo, Nocerino (56 Pazzini), Ambrosini (77 Muntari), Robinho (70 Bojan), Boateng, El Shaarawy

Utakmica 18. kola: Roma – Milan 4:2 (Burdisso 13, Osvaldo 23, Lamela 30, 61/Pazzini 86-11m, Bojan 87)

Tablice omogućuje Sofascore