Serie A: Cagliari pregazio Romu u nastavku, Zdeneku Zemanu u Rimu dani odbrojani

Petak, 01. veljače 2013. 23:05 Napisao/la  SC

Utakmica 23. kola: Roma - Cagliari 2:4

 

Serie A – 23. kolo

ROMA - CAGLIARI 2:4

Stadion "Olimpico". Gledatelja: 32.820

Sudac: Romeo (Verona)

Strijelci: 0:1 Nainggolan (3'), 1:1 Totti (35'), 1:2 Goicoechea (46'-ag), 1:3 Sau (53'), 1:4 F.

Pisano (71'), 2:4 Marquinho (90'+3)

Žuti kartoni: Tachtsidis, Lamela (Roma), Avelar, Nainggolan (Cagliari)

ROMA: Goicoechea, Piris, Marquinhos, Burdisso, Dodo', Bradley, Tachtsidis (60' De Rossi), Florenzi (60' Marquinho), Lamela, Osvaldo, Totti.

CAGLIARI: Agazzi, F. Pisano, Rosettini (77' Perico), Astori, Avelar, Nainggolan, Conti (81' Casarini), Ekdal, Thiago Ribeiro (88' Cossu), Sau, Ibarbo.

Nogometaši Cagliari apsolutno su zasluženo stigli do velike i uvjerljive pobjede u Rimu. Završilo je 4:2 s tim da je Roma drugi pogodak postigla u 93. minuti, a Cagliari je osim četiri pogotka imao i dvije stative (Thiago Ribeiro i Sau), pa se može slobodno reći da je Roma i dobro prošla.

Nainggolan je u trećoj minuti najavio sa kakvim su namjerama južnjaci došli u glavni grad. Kada je Totti deset minuta prije odmora poravnao na 1:1 malo tko je vjerovao u katastrofu domaćina.

No, već nakon pola minute nastavka katastrofu je priredio vratar Rome Goicoechea postigavši potpuno neobjašnjiv autogol. To je dalo dodatni motiv gostima, koji preko Saua i Pisana odlaze na 4:1, a u trećoj minuti sudačke nadoknade Marquinho tek ublažava veliku sramotu za momčad Zdeneka Zemana.

Prema vijestima koje dolaze iz Rima pozicija češkog trenera na klupi Rome izuzetno je nesigurno i čini se da su mu dani u vječnom gradu odbrojani.