TALIJANSKO PRVENSTVO

Fiorentina do boda s igračem manje od Milana

Nedjelja, 07. travnja 2013. 14:40 Napisao/la  SC

Utakmica 31. kola: Fiorentina - Milan 2:2 (Ljajić 66-11, Pizarro 73-11m/Montolivo 14, Flamini 62)

SERIE A - 31. kolo

FIORENTINA - MILAN 2:2

Stadion Artemio Franchi. Gledatelja: 35.000

Sudac: Tagliavento (Terni)

Strijelci: 0:1 Montolivo (14), 0:2 Flamini (62), 1:2 Ljajić (66-11m), 2:2 Pizarro (73-11m)

Žuti kartoni: Roncaglia, Cuadrado, Aquilani (Fiorentina), Nocerino, Muntari, Balotelli, Montolivo (Milan)

Crveni karton: Tomović (40)

FIORENTINA: Viviano, Pasqual, Roncaglia, Tomović, Savić (30 Commpper), Pizarro, Aquilani, Borja Valero, Cuadrado, Jovetić (45 Romulo), Ljajić (82 Migliaccio)

MILAN: Abbiati, Abate, Mexes, Zapata, De Sciglio, Flamini (77 Niang), Montolivo, Muntari (46 Nocerino), Boateng (83 Pazzini), Balotelli, El Shaarawy

Nogometaši Fiorentine i Milana podijelili su bodove u prvom nedjeljnom dvoboju 31. kola Serie A. Viole su do velikog boda stigle s igračem manje, nadoknadivši u razmaku od samo sedam minuta 2:0 prednost rossonera. Ova dva gola domaćin je postigao s "kreča" i tako ostao u utrci za Ligu za prvaka.

Milan je poveo u 14. minuti. Nekadašnji igrač momčad iz Firenze Montolivo oduzeo je spretno loptu Pizarru i odmjerenim udarcem s dvadesetak metara svladao Viviana. Krajem prvoga dijela domaćin je doživio tri ozbiljna udarca. Ozljeđeni Jovetić i Savić su morali napustiti igru, dok je Tomović nakon udaranja laktom El Shaarawyja zaradio crveni karton.

Gosti su igračku prednost iskoristili u 17. minuti nastavka nakon što je Nocerino lukavo u mrežu sproveo asistenciju Montoliva. Milan je tada stao, dopustivši domaćinu povratak. Prvo je u 66. minuti Ljajić napravio pravi nered u šesnaestercu Milana i nakon sudara s Nocerinom pao. Nesigurni sudac Tagliavento pokazao je na najstrožu kaznu, a siguran realizator bio je sam Ljajić. Samo sedam minuta kasnije De Sciglio je nespretno zakačio Cuadrada, a Tagliavento je opet pokazao na kreč. Siguran realizator ovoga je puta bio Pizarro, koji se tako iskupio za pogrešku kod prvoga gola.