TALIJANSKI KUP

Lazio nakon penala izbacio Sienu

Srijeda, 19. prosinca 2012. 17:57 Napisao/la  SC

Osmina finala: Lazio - Siena 5:2-11m (1:1), Udinese - Fiorentina 0:1

LAZIO - SIENA 5:2-11m (1:1)

Stadion Olimpico. Gledatelja: 10.000

Sudac: Piero Giacomelli (Trst)

Strijelci: 0:1 Cana (56'-ag), 1:1 Ciani (90+5'): Jedanaesterci: 2:1 Mauri, 2:2 Belmonte, 3:2 Ledesma, Vergassola promašio, 4:2 Floccari, Larrondo promašuje, 5:2 Kozak

Žuti kartoni: Del Grosso, Belmonte, Bolzoni, Larriondo (Siena)

LAZIO: Carrizo, Diakite (83' Rozzi), Cana, Ciani, Cavanda, Onazi (63' Ledesma), Hernanes, Brocchi (56' Mauri), Lulić, Floccari, Kozak.

SIENA: Farelli, Neto, Paci, Contini, Belmonte, Vergassola, D'Agostino (87' Rodriguez), Del Grosso, Valiani (72' Bolzoni), Reginaldo, Bogdani (55' Larrondo).

Nogometaši Lazija uz veliku su dozu sreće na svome Olimpicu izborili su četvrtfinale talijanskog Kupa nakon pobjede poslije boljega izvođenja jedanaesteraca protiv Siene. Vodili su gosti od 56. minute nakon što je Lorik Cana pogodio svoju mrežu i to je stanje trajalo sve do 95. minute, posljednje u  sudačkoj nadoknadi, a tada je izjednačenje donio Ciani.

Otišlo se u produžetke u kojima su opet opasniji i bolji bili nogometaši Siene, no za dodatnih pola sata uspjeli su promašiti tri vrlo izgledne prigode. Kada se došlo do ruleta jedanaesteraca presudnu je ulogu odigrao pričuvni vratar Lazia Argentinac Carrizo. Obranio je udarce kapetana Siene Vergassole i sunarodnjaka Larronda što je bilo dovoljno da Lazio izbori četvrtfinale protiv Catanie koje je na rasporedu 9. siječnja 2013 godine. Za Rimljane s bijele točke pogodili su svi koji su pucali odnosno Mauri, Ledesma, Floccari i Kozak i dali svome sastavu prigodu da hvata šesti naslov pobjednika Kupa.

UDINESE - FIORENTINA 0:1

Stadion Friuli Gledatelja: 10.000

Sudac: Calvarese (Teramo)

Strijelac: Borja Valero (36')

Žuti kartoni: Lazzari, Pinzi, Pereyra (Udinese), Aquilani, Cuadrado, Jovetić, Seferović (Fiorentina)

UDINESE: Padelli; Heurtaux, Danilo, Angella; Basta (84' Maicosuel), Pinzi (55' Muriel), Allan, Lazzari (68' Pereyra), Gabriel Silva; Fabbrini; Di Natale.

FIORENTINA: Neto; Roncaglia, Rodriguez, Tomović; Cuadrado (79' Romulo), Fernandez, Aquilani (71' Migliaccio), Borja Valero, Pasqual; Seferović, Liajić (60' Jovetić).

Nemilosrdna je formula talijanskog nogometnog kupa, jer u njoj nema "prava žalbe". Najbolje je to shvatio Udinese koji je jedinu pogrešku u utakmici platio eliminacijom iz natjecanja. Pogriješio je Dušan Basta i dozvolio Borja Valeru da u 36. minuti postigne jedini pogodak na utakmici. Nakon toga je Di Natale pokušavao na sve načine, udarcima, lobom, glavom, ali nije uspio završilo je 1;0 i u četvrtfinalu će igrati Roma i Fiorentina. U ovaj su susret Guidolin i Montella ušli sa najboljim sastavima, jedino je Fiorentina imala pričuvni tandem u napadu. Umjesto Tonija i Jovetića u vrhu su igrali Seferović i Ljajić.

Od prve minute nametnut je izuzetno visok ritam, Bila je to lijepa "partija šaha" dvaju trenera. Udinese je počeo bolje i u dva je navrata propustio povesti, najprije preko Di Natalea, a potom preko Pinzija. Fiorentina je to znala kazniti iz jedine prigode. Basta je promašio jedno uklizavanje, Borja Valero je opalio s dvadesetak metara, lopta je čini se na putu prema golu zahvatila Heurtauxa, ali je i bez toga iznenadila Padellija za 0:1.

Od tog trenutka Udinese je Fiorentninu praktično ograničio na obranu na svojoj polovici. Kapetan domaćina Antonio Di Natale na sve je načine pokušavao postići pogodak, ali vratar Fiorentine Neto bio je najbolji igrač ovog dvoboja. Pasqual je iz slobodnjaka pogodio stativu i to je bilo sve. Nedavno su u prvenstvu Roma i Fiorentina odigrali spektakularnih 4:2.