Kup Italije: Bologna drugi put u tri dana pobijedila Napoli, Kone presudio u nadoknadi

Četvrtak, 20. prosinca 2012. 00:21 Napisao/la  SC

Osmina finala: Napoli - Bologna 1:2 (Cavani 12'/ Pasquato 38',  Kone 90')

 

NAPOLI - BOLOGNA 1:2

Stadion San Paolo Gledatelja: 30.000

Sudac: Doveri (Rim)

Strijelci. 1:0 Cavani (12'), 1:1 Pasquato (38'), 1:2 Kone (90')

Žuti kartoni: Britos, Fernandez, Inler (Napoli), Radaković,Kone (Bologna).

NAPOLI: De Sanctis, Campagnaro, Dossena (82' Insigne), Mesto, Britos, Fernandez (75' Zuniga), Inler, Donadel, El Kaddouri (60' Hamšik), Cavani, Pandev.

BOLOGNA: Stojanović, De Carvalho, Radaković, Sorensen, Abero, Garics, Guarente, Riverola (64' Portanova),Kone, Paponi (71' Veratti), Pasquato.

Samo tri dana nakon što su poraženi na svome stadionu u prvenstvu od Bologne sa 2:3 nogometaši Napolija doživjeli su istu sudbinu od istog protivnika i u osmini finala kupa, s tom razlikom da je ova utakmica završila sa 1:2. Na taj je način Napoli kao branitelj naslova ispao, a Bologna će se za polufinale boriti s milanskim Interom. Prvi puta nakon 20 godina momčad Bologne dogurala je ovako daleko u Kupu i to sa samo dva igrača iz startne postave. Napoli je mijenjao malo i nitko nije sumnjao u ishod ove utakmice posebno nakon Cavanijeva pogotka u 12 minuti. I prije pogotka propustio je domaći sastav tri izgledne uzastopne prigode za pogodak (El Kaddouri, Pandev i Cavani), no Urugvajac je glavom ipak pogodio za 1:0 i okrunio dominaciju Napolija.

Svi igrači Napolija uključujući i trenera Mazzarija tada su pokazali bijele majice sa imenima Cannavara i Grave igrača diskvalificiranih u aferi oko namještanja utakmica. Tada se činilo da će to biti katastrofa Bologne jer je bila očita razlika u kvaliteti. U 21. minuti Cavani pogađa stativu iz slobodnog udarca i to je čini se uspavalo domaći sastav koji je stao i igru prepustio gostima koji su prvi puta zaprijetili u 34 minuti prko Pasquata. Četiri minute kasnije Guarente je dugom loptom "preskočio" očajno postavljenu domaću obranu i Psquato je ostao sam i poodio za 1:1.

Bologna je u nastavku krenula na sve ili ništa i na desetak minuta Garics, Kone i Pasquato činili su se neuhvatljivima za nepokretnu domaću obranu, međutim kod Bologne je bio i ostao problem posljednji pas. Kada je nakon sat vremena igre El Kaddouria zamijenio Hamšika igra Napolija dobila je na živosti. U prigodama su se našli Inler, Pandev i Mesto, ali je sjajno branio 19 godišnji debitant na vratima gostiju Stojanović. Nakon pogrešnog dodavanja unatrag Fernandeza Pasquato je u 74. minuti krenuo sam prema De Sanctisu koji hvata loptu bez prekršaja iako su gosti tražili jedanaesterac.

U 76. minuti Veratti sjajno puca glavom, ali De Sanctis čuva rezultat. U posljednjim minuta Napoli igra s tri napadača, ali Pandev u dva navrata propušta sjajne šanse. Najprije u 84. minuti iz idealne pozicije nakon sjajne asistencije Cavanija, a zatim u 85. minuti pogađa stativu. Minutu kasnije Cavani puca glavom, ali Stojanović fantastično brani, potom u 87 minuti Portanova u kaznenom prostoru ruši Cavanija sudac Doveri ostaje nijem i oštećuje Napoli i naravno po starom nepisanom nogometnom pravilu za sve promašaje stigla je kazna u 91. minuti pogotkom Konea za veliko slavlje hrabrih gostiju.