Didier Drogba prvi na listi želja Juventusa, talijanski prvak nudi manje od Kineza

Subota, 15. prosinca 2012. 14:35 Napisao/la  SC

Drogba traži isti novac koji dobiva u Kini, odnosno 6 milijuna eura godišnje, Juventus nudi 4 milijuna eura

 

 Juventus tijekom zimskog prijelaznog roka želi dovesti Bjelokošćanina Didiera Drogbu kojemu je Kine preko glave i već ima spremne putne torbe, prema pisanju torinskog Tutto Sporta još je ostalo samo da se dogovore uvjeti ugovora. Isti izvor spominje i još dva imena koja bi u Torino u lipnju trebali stići, napadač Llorente i branič Hugo Campagnaro.

Drogba je još uvijek igrač Shanghai Shenhua, a njegova je želja da potpiše ugovor na dvije i pol godine za isti novac koji dobiva u Kini, odnosno 6 milijuna eura godišnje. Šef Juventusovih sportskih operacija Giuseppe Marotta spreman mu je ponuditi ugovor na 18 mjeseci i ne više od 4 milijuna eura godišnje. Pregovori su u tijeku, gotovo sigurno će završiti na obostrano zadovoljstvo uz obećane visoke bonuse u slučaju osvajanja odnosno barem plasmana u finale Lige prvaka.

Druga je priča za Llorentea. Bask će sigurno doći, ali ne prije kraja sezone.  Juventusu "nije sila" trošiti nekoliko milijuna  za igrača koji će kroz nekoliko mjeseci doći besplatno. Ako slučajno ovaj posao propadne, kao plan B spominju se David Villa i Osvaldo što uopće ne zvuči loše.

Što se pojačanja u obrambenom dijelu tiče svi putevi vode do Huga Campagnara, braniča Napolija. Nakon što se posljednjih dana činilo da će talijanski Argentinac prijeći u Inter, Marotta je "bacio karte na stol" i u Campagnaru vidio idealnu zamjenu za Lucia, koji narednoga mjeseca napušta redove talijanskog prvaka.

Ako se transfer ne dogodi u siječnju, sve je spremno za lipanj. Puno je teža situacija oko dovođenja kapetana gradskog rivala Torina, mladoga Ogbonne. Iz Torina su u tri navrata već odbili susjede između redaka poručivši kako bi svoj nogometni dragulj radije prodali u inozemstvo nego susjedima. Njegova tržišna cijena kreće se između 12 i 15 milijuna eura što u Juventusu smatraju preskupim, no poznato je da "nogometna tržnica" uvijek sa sobom nosi iznenađenja.