Manchester City tek sedmi prema troškovima u Premierligi u zadnjih pet godina

Utorak, 14. svibnja 2024. 09:53 Napisao/la  SC

Oni troše više novca u posljednjih pet godina od nas! Trebali bi biti na vrhu, a nema ih, kaže Pep Guardiola uoči odlučujuće utakmice

Manchester City  tek sedmi prema troškovima u Premierligi u zadnjih pet godina

Manchester City u utorak u Londonu igra zaostalu utakmicu 34. kola protiv Tottenhama!

Ako pobjedi, City je korak do četvrtog uzastopng naslova prvaka, jer bi s bodovnom prednošću čekao utakmicu zadnjega kola protiv Westa Hama na Etihadu, Arsenal igra protiv Evertona na Emiratesu.

Ni jedan klub nije četiri puta uzastopno postao prvak:

- Na početku sezone nismo razmišljali o ovome! Sada se u našim glavama pali nešto što kaže: Dečki, ni jedna ekipa to nije uspjela. To pokazuje koliko je teško ponovo osvajati prvenstvo, govori Guardiola.

Pep Guardiola ističe da City ne dominira u Premierligi zbog novca, naglašava da je City četvrti prema troškovima transfera u ligi u posljednjih pet godina:

- Manchester United je trebao osvojiti sve titule - sve! Drugi je Chelsea i treći Arsenal, oni su trebali osvojiti sve naslove. Oni troše više novca u posljednjih pet godina od nas. Trebali bi biti na vrhu, a nema ih. Zbog istog razloga Girona ne bi trebala igrati u Ligi prvaka, Leicester ne bi trebao osvojiti Premierligu prije nekoliko godina. Sada je dosadno zbog nas? Nije dosadno! Jako je teško ponovno biti prvak, zato želimo pobijediti, ističe Guardiola.

Prema transfermarktu u proteklih pet godina prema neto troškovima City je tek sedmi u Premierligi što bitno mijenja percepciju uspjeha Pepa Guardiole.

Chelsea je potrošio 802 mil. eura, Manchester United 694 mil. eura, Arsenal 638 mil. eura, Tottenham 537 mil. eura, Newcastle 486 mil. eura, Aston Villa 383 mil. eura, a City samo 380 mil. eura.