ASTON VILLA - EVERTON 1:3

Nikica Jelavić ponovo strijelac

Subota, 25. kolovoza 2012. 17:50 Napisao/la  SC

Hrvatskom reprezentativcu to je bio deveti pogodak u zadnjih deset ligaških nastupa

 Nogometaši Evertona slavili su na gostovanju kod Aston Ville 3:1, a jedan pogodak u pobjedu ugradio je i Nikica Jelavić, dok je Manchester United na domaćem travnjaku svladao Fulham 3:2. Sukus je to najzanimljivijih utakmica 2. kola engleskog prvenstva.

Jelavić je postigao treći pogodak u drugom slavlju Evertona koji nakon dvije utakmice ima maksimalnih šest bodova, a to je ujedno bio deveti pogodak hrvatskog reprezentativca u zadnjih deset prvenstvenih nastupa za Everton. Hrvatski reprezentativac igrao je do 87. minute kada ga je zamijenio Heitinga.

Aston Villa i Everton su klubovi koji su u povijesti odigrali najviše međusobnih utakmica u najvišem rangu engleskog  nogometa, ovo je bio 195 ogled, 71. pobjeda Evertona, dok je u 72. navrata slavilo klub iz Birminghama. Everton je  pritom prekinuo niz od 12 prvenstvenih utakmica bez poraza protiv Ville, a pritom je momčad iz Liverpoola postigla  svoj 100. pogodak na gostovanju u Premiershipu.

Manchester United svladao je Fulham 3:2, Mladen Petrić igrao je do 72. minute kada ga je zamijenio Rodallega. Bila je ovo deseta uzastopna pobjeda crvenih vragova protiv Fulhama na Old Traffordu, a u tom periodu postigli su 26 pogodaka. Fulham je u 49 godina samo jednom izbjegao poraz na Old Trafordu i to 2003. godine kada su u prvenstvu slavili 3:1. Vragovi u 2012. godini u prvenstvu ne znaju za poraz. Van Perise upisao je svoj prvi pogodak u novom klubu.

Norwich i QPR podijelili su bodove (1:1), Cisse u 19. minuti nije realizirao jedanesetarac za goste koji već 14 prvenstvenih utakmica nisu slavili na gostovanju, posljednji put to se dogodilo u studenom prošle godine kada su svladali Stoke 3:2.

Nastavile su se muke za Andrea Villasa-Boasa na klupi Tottenhama, Spursi su remizirali protiv West Bromwicha 1:1 primivši pogodak u posljednjim trenucima utakmice. Portugalski trener ima tek tri pobjede u posljednjih 14 utakmica na klupi engleskih klubova (Chelsea, Tottenham).  Swansea je upisao i drugu pobjedu u sezoni lako svladavši West Ham 3:0. 

Rezultati 2. kola: Aston Villa - Everton 1:3 (Ahmadi 75'/Pienaar 3', Fellaini 31', Jelavić 44'), Manchester United - Fulham 3:2 (Van  Persie 10', Kagawa 36', Silva 41'/Du 3', Vidić 64'-ag), Norwich - OPR 1:1 (Jackson 11'/ Zamora 19'), Southampton -  Wigan 0:2 (Santo 51', 89'), Tottenham - West Bromwich 1:1 (Assou-Ekotto 74'/Morrison 90'), Swansea - West Ham 3:0 (Rangel 20', Michu 29', Graham 64'), Chelsea - Newcastle 2:0 (Hazard 22', Torres 45'), Sunderland - Reading odgođeno.

 

 

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.