Xavi objasnio zbog čega se predomislio i ostao na klupi Barcelone

Četvrtak, 25. travnja 2024. 14:34 Napisao/la  SC
Xavi objasnio zbog čega se predomislio i ostao na klupi Barcelone

Xavi Hernández u četvrtak je objasnio zbog čega se predomislio i ostao na klupi Barcelone, na prigodnoj konferenciji za novinare pojavio se s predsjednikom Joanom Laportom i sportskim direktorom Decom.

- Uvijek pokušavam učiniti najbolje za klub, a najvažnije je ovo. Kada sam se sastao s predsjednikom i stavio mu funkciju na raspolaganje, ukazao mi je veliko povjerenje, kao i cijela Uprava. Podrška igrača bila je vrlo važna. Također, isto kao predsjednik vjerujem da ovaj projekt ne treba završiti iako ove sezone sigurno nećemo osvojiti naslove. U momčadi vidim kapacitete za velike stvari. U mjesecu siječnju smatrao sam da je najbolja stvar promjena smjera, dinamika se promijenila i nakon sastanka s predsjednikom, razmišljajući o dobrobiti kluba, odlučili smo nastaviti raditi sa svim entuzijazmom ovoga svijeta. Jako smo sretni, kazao je Xavi.

- Nije bilo lako donijeti odluku. Tada sam vjerovao da je najbolja stvar za klub otići, ali okolnosti su se promijenile i sada mislim da je najbolja stvar za Barçu da nastavim raditi. Projekt nije završen! Uvjeren sam, uzbuđen... u tri mjeseca sam vidio igrače, stožer... Razgovarao sam sa svima njima i vjerujem u sve njih. Promjena odluke je mudra, nemam problema s egom ili novcem. Imam energije i želje. Vidim u budućnosti sretne navijače, nije lako. To je koktel stvari koje su me natjerale na ovu odluku, a prije svega povjerenje predsjednika i Deca. Da sam mislio da nisam prava osoba, ne bih imao problema otići, rekao je Xavi.

- Igrači to već znaju. Bio je to jedan od najboljih treninga sezone, vrlo visokog intenziteta. Rekao sam im, zajedno s predsjednikom, razloge koje sada govorim. Imam snage, primijetili su povjerenje kluba. Laporta i Deco su znali da neću zaraditi ni eura ako odem. Ja sam čovjek kluba i tako se osjećam, imam veliku harmoniju s Decom i predsjednikom. Mi smo obitelj. Uvijek ću tražiti dobro kluba da se što bolje ojačamo i u mjeri u kojoj možemo. Nisam postavio uvjete da nastavimo, naglašava Xavi.

- Nakon prve sezone mislio da ćemo napredovati u svim aspektima, na psihičkoj, fizičkoj i ostaloj razini. Sljedeće sezone, ako stvari krenu po zlu, morat ćemo se nositi sa svim tim, ali okolina i pritisak nisu bili glavni razlozi za to. Imao sam vremena razmisliti o tome, ovdje sam da nastavim pobjeđivati, poručio je Xavi.

Tablice omogućuje Sofascore