SUPERCLASICO

Real pobijedio Barcelonu, Modrić debitirao

Četvrtak, 30. kolovoza 2012. 00:15 Napisao/la  SC

Uzvratna utakmica Superkupa: Real Madrid - Barcelona 2:1. Luka Modrić debitirao za Real Madrid u završnici utakmice

Uzvartna utakmica španjolskog Superkupa

REAL MADRID - BARCELONA 2:1

Stadion Bernabeu. Gledatelja: 98.000

Sudac: Matheu Lahos

Crveni karton: Adriano (27)

Strijelci: 1:0 Higuian (9), 2:0 Ronaldo (18), 2:1 Messi (44)

REAL MADRID: Casillas, Arbeloa, Ramos, Pepe, Marcelo, Khedira, Xabi Alonso, Di María (78 Callejon), Özil (83 Modrić), Ronaldo, Higuaín (81 Benzema)

BARCELONA: Valdés, Adriano, Piqué, Mascherano, J. Alba, Busquets (75 Song), Xavi, Iniesta, Alexis (31 Montoya), Messi, Pedro (81  Tello)

Nogometaši Real Madrida osvojili su prvi trofej u sezoni, pobjedivši Barcelonu u uzvratnoj utakmici Superkupa rezultatom 2:1. Budući da je prva utakmica završila pobjedom Barcelone 3:2, zbog pogotka više u gostima prvi trofej u prvoj utakmici za Real Madrid osvojio je Luka Modrić. Hrvatski reprezenetativac na travnjaku je proveo zadnjih desetak minuta.

U 27. minuti igrači Real Madrida imali su dva pogotka prednosti i igrača više na terenu. Već u 9. minuti Higuian je iskoristio pogrešku Mascherana i doveo domaćine u vodstvo da bi Ronaldo u trenutku nadahnuća postigao pogodak kojim su u Real Madrid počeli razmišljati u koju će veltrinu staviti još jedan trofej.

U 27. minuti Adriano je kao zadnji čovjek obrane nepravilno zaustavio Ronalda i sudac Lahos nije imao izbora, Adriano je dobio izravni crveni karton.

Barcelonu je iz ponora vratio genijalni Leo Messi, koji je u 44. minuti iz slobodnog udarca neobranjio pogodio i smanjio zaostatak - 2:1.

Barcelona je prejaka momčad da bi s igračem manje odustala od igre, pa čak i kada na drugoj strani stoje igrači Real Madrida. Nastavili su Katalonci igrati kratkim pasovima i kroz posjed lopte tražiti put do Casillasa, iako su igrali s igračem više domaćini nisu izgledali dominantno.

U 65. minuti Pedro je pobjegao po desnoj strani, probio se skroz do Casillasa, ali iz mrtvog kuta nije imao velike šanse iznenaditi domaćeg vratara. Još bolju priliku na drugoj strani propustio je Khedira, koji je u 68. minuti iznenadio obranu Barcelone nanizavši u okomitom driblingu četiri, pet igrača. Kada je izašao pred Valdesa, pokušao je pogoditi mrežu vanjskom stranom kopačke, ali je vratar Barcelone bio dovoljno brz da spriječi pogodak.

U 75. minuti za Barcelonu je debitirao Song, koji je prije tjedan dana došao iz Arsenala, a u 76. minuti Jordi Alba je propustio priliku kakva se ne bi smjela promašiti u ovakvim utakmicama. Ubacio se Alba iza leđa obrane domaćina, pravodobno dobio loptu i onda u pokušaju zaobilaženja Casillasa otišao za korak predaleko.

U 80. minuti Higuian propušta otkloniti sve dvojbe, sam je izašao pred Valdesa i pogodio desnu vratnicu u čemu je pripomogao Mascherano, koji je malo skrenuo loptu.

U 81. minuti u igru je ušao Luka Modrić, koji je zamijenio Ozila i zaigrao na poziciji u vrhu veznog reda.

Barcelona je do posljednjeg sučevog zvižduka pokušavala doći do pogotka vrijednog Superkupa. Neizvjesnost je trajala do zadnje minute sudačke nadoknade, svaka je momčad propustila po jednu priliku. Prvo je Modrić napucao loptu u blok da bi Tello na drugoj strani bezuspješno pokušao svladati Casillasa.