Rastu tenzije: Jose Mourinho još uvijek nije odlučio hoće li najbolji vratar na svijetu sjediti na klupi

Subota, 05. siječnja 2013. 12:03 Napisao/la  I. V.

Pritisak na Mourinha dodatno je pojačan proteklog tjedna kada je Iker Casillas peti put proglašen najboljim vratarom na svijetu u izboru Međunarodnog instituta za nogometnu povijest i statistiku (IFFHS)

Jose Mourinho još nije odlučio hoće li Iker Casillas braniti u utakmici 18. kola Primere protiv Real Sociedada, trener Real Madrida mudro šuti o statusu najboljeg vratara na svijetu. Vratar Antonio Adan nije se proslavio u utakmici 17. kola, kada je Real Madrid poražen (2:3) protiv Malage. Pritisak na Mourinha dodatno je pojačan proteklog tjedna kada je Casillas peti put proglašen najboljim vratarom na svijetu u izboru Međunarodnog instituta za nogometnu povijest i statistiku (IFFHS). Pričuvni vratar Real Madrida dobio je u anketi 228 glasova i premoćno pobijedio ispred Gianluigija Buffona (128) i Petra Cecha (92).

Od kada je prvi put sjeo na klupu za pričuve nakon deset godina, Casillas u svim izjavama pažljivo bira riječi ne dovodeći u pitanje autoritet Josea Mourinha. Navijači i sportska javnost izrazito su naklonjeni Casillasu, koji je postao klupska ikona i osoba koja personificira sve najbolje što u svijetu nogometa predstavlja Real Madrid. Mourinhov potez tumači se kao potez očajnika, koji alibi za slabe rezultate traži tamo gdje ga nema: među vratnicama!

Tenzije rastu, Mourinha na klupi Real Madrida održavaju ugled najboljeg trenera na svijetu i Liga prvaka! Titula nacionalnog prvaka olako je prepuštena Barceloni, svlačionica očigledno ne diše zajedno s trenerom, Mourinho pokušava spasiti sezonu najavom pohoda na 10. klupsku titulu europskog prvaka.

Do prve utakmice u Ligi prvaka preostalo je mjesec i pol dana, 12. veljače Real Madrid na Santiago Bernabeu igra prvu utakmice protiv Manchester Uniteda. Nitko ne vjeruje da će Casillas toga dana sjediti na klupi za pričuve.