Primera: Barcelona poražena, Real Sociedad prvenstvo učinio zanimljivim

Subota, 09. travnja 2016. 22:16 Napisao/la  SC

Utakmica 32. kola: Real Sociedad - Barcelona 1:0

Barcelona je pala na gostovanju kod Real Sociedada! Domaći su slavili pogotkom Oyarzabala iz 5. minute.

Prvo poluvrijeme nije donijelo previše uzbuđenja, a igra obje ekipe bila je daleko od zadovoljavajuće. No, u nastavku Barcelona se probudila i stvorila pritisak ne bi li izjednačila i preokrenula. Posjed lopte bio je 75:25 u korist Barcelone, no neprelazna prepreka bio je domaći vratar Geronimo Rulli.

Prvu priliku na utakmici imala je Barcelona u 3. minuti, El Haddadi je pucao po sredini gola, no vratar Rulli je obranio. Dvije minute kasnije domaći su poveli. Oyarzabal je zabio glavom iz teške pozicije. Barcelona je do kraja prvog dijela još jednom opasno zaprijetila preko Turana u 34. minuti, no vratar Rulli je spriječio i njegov pokušaj. Domaći se nisu zadovoljili jednim pogotkom. Tri minute prije kraja prvog dijela De La Bella je pokušao iznenaditi obranu Barcelone, no bili su spremni.

U 55. minuti Iniesta stavlja Rullia na muke, no domaći vratar je danas itekako dobro raspoložen. Neymar je opasno zaprijetio iz slobodnog udarca sa 27 metara, lopta je otišla zamalo uz lijevu stativu. Messi je u 74. minuti pucao sa desetak metara, Rulli je odbio u korner. Messi ponovno prijeti u 86. minuti no fantastični Rulli još jednom spašava svoju mrežu. U sudačkoj nadoknadi Iniesta puca sa ruba kaznenog prostora prema desnoj stativi, ali Rulli je još jednom spremno sačuvao mrežu.  

Ivan Rakitić je u igru ušao tek u 73. minuti kao zamjena Robertu.

REAL SOCIEDAD: Rulli, Elustondo (76 Zaldua), Reyes, Gonzalez, De La Bella, Zurutuza (80 Pardo), Illarramendi, Granero, Prieto, Vela, Oyarzabal (88 Hector)

BARCELONA: Bravo, Alves, Pique, Mascherano, Roberto (73 Rakitić), Turan (59 Alba) Busquets, Rafinha (46 Iniesta), Messi, El Haddadi, Neymar

Utakmica 32. kola: Real Sociedad - Barcelona 1:0 (Oyarzabal 5)