ŠPANJOLSKO PRVENSTVO

Ronaldo zaključio golijadu Real Madrida

Subota, 16. travnja 2016. 17:33 Napisao/la  SC

Utakmica 33. kola: Getafe - Real Madrid 1:5, Las Palmas - Sporting 1:1, Eibar - Real Sociedad 2:1

Real Madrid ostvario je uvjerljivu pobjedu u gostima kod Getafea. Završilo je 5:1 za goste. James Rodriguez je prvi zaprijetio domaćima u 4. minuti udarcem sa ruba kaznenog prostora, no Guaita izbija u korner. Cristiano Ronaldo u 16. minuti pogađa lijevu stativu. Neposredno uoči pogotka i Isco je oprobao udarac, ali je lopta proletila pored gola. U 29. minuti Real dolazi u vodstvo u režiji Rodrigueza koji precizno asistira Benzemi koji pogađa za 0:1.

Pritisak Reala se nastavio Ronaldo se izborio za prostor i pucao, no Guaita je obranio. Novo vodstvo stiže u 40. minuti ovaj puta Benzema je asistent, a Isco strijelac. O nadmoći Reala u prvom dijelu dovoljno govori podatak da su imali 11 udaraca u okvir gola, domaći samo dva.

U 50. minuti Benzema ponovno asistira, ovaj puta Garethu Baleu za 0:3. Sarabia je domaćima mogao donijeti malo utjehe u 65. minuti, no Navas odlično reagira. Pored desne stative otišla je lopta Benzeme samo minutu kasnije. Zlatnu priliku imao je Ronaldo u 73. no zamalo je neprecizan. Getafe je zaradio indirekt u šesnaestercu u 74. minuti.

Šćepović je izveo, ali vratar Navas je obranio. Na odbijenu loptu natrčao je Sarabia, ali mu je šut blokiran. U 83. minuti Gomez idealno poslužuje Sarabiu koji puca, lopta je promijenila smjer odbivši se od nekoga, prevarila Navasa i odsjela u mreži za 1:4. Real Madrid odmah uzvraća, asistent je Lucas, strijelac je Rodriguez, minutu prije kraja.

U sudačkoj nadoknadi Cristiano Ronaldo postavlja konačan rezultat.

GETAFE: Guaita, Suarez, Vigaray, Vergini, Pereira (9 Yoda), Leon, Lacen (52 Buendia), Rodriguez, Sarabia, Šćepović, Vazquez (62 Gomez)

REAL MADRID: Navas, Carvajal (52 Nacho), Pepe, Varane, Marcelo, Isco, Kroos, Rodriguez, Bale (57 Lucas), Benzema, Ronaldo

Halilovićev Sporting remizirao je u gostima kod Las Palmasa. Hrvatski nogometaš u igru je ušao u 46. minuti kao zamjena za Pereza.

Utakmica 33. kola: Getafe - Real Madrid 1:5 (Sarabia 83/ Benzema 29, Isco 40, Bale 50, Rodriguez 89, Ronaldo 90), Las Palmas - Sporting 1:1 (Bigas 3/ Jony 48), Eibar - Real Sociedad 2:1 (Enrich 32, Escalante/ Zurutuza 7)