ŠPANJOLSKO PRVENSTVO

Real (M) svladao Mallorcu, Modrić odličan

Nedjelja, 28. listopada 2012. 23:29 Napisao/la  SC

Mallorca - Real (M) 0:5. Luka Modrić igrao je na prirodnom mjestu povučenog veznog igrača zaduženog za razigravanje

Real Madrid ostvario je najveću pobjedu na gostovanjima ove sezone, s visokih 5:0 u 9. kolu stradala je momčad Mallorce. Luka Modrić odigrao je zapaženo cijelu utakmicu na prirodnom mjestu povučenog veznog igrača zaduženog za razigravanje. Bez obzira na slabašnog protivnika, Modrić je odigrao najbolju utakmicu u dresu kraljevskog kluba.

Jose Mourinho odlučio se za neobičnu postavu u kojoj su na bokovima u obrani igrali Essien i Sergio Ramos. Xabi Alonso i Modrić igrali su na pozicijama povučenih veznih igrača, ispred njih isturenog veznog igrača igrao je Ozil. U vrhu napada bili su Higuian, Ronaldo je bio na lijevoj, Di Maria na desnoj strani napada.

 

Već u 8. minuti Higuian je iskoristio pogrešku Andersona i doveo Real Madrid u vodstvo. U 22. minuti na kraju povezane akcije nekoliko igrača gostiju Higuian je loptu proslijedio na desnu stranu kaznenog prostora za Ronalda, koji preciznim udarcem s 14 metara pogađa suprotni kut.

 

U većem dijelu drugog dijela nije se imalo što vidjeti do 70. minute i drugog pogotka Higuaina kojemu je asistirao Ronaldo. Dvije minute kasnije Higuain je uzvratio asistencijom za drugi pogodak Ronalda, a konačni rezultat postavio je Callejon u sudačkoj nadoknadi. Ozil je obavio teži dio posla, Callejonu je preostalo da s 2 metra gurne loptu u mrežu.

 

 

 

 

MALLORCA: Aouate, Ximo, Geromel, Anderson, Bigas, Gio (60 Arizmendi), N'Sue, Fontás (46 Pina), Martí, Casadesus (77 Fernandez), Hemed

 

REAL MADRID: Casillas, Varane, Pepe, Ramos, Essien, Xabi Alonso (81 Albiol), Modric, Di María (74 Callejon), Ronaldo, Özil, Higuaín (78 Morata)

 

 

Utakmice 9. kola Primere: Mallorca – Real Madrid 0:5 (Higuian 8, 70, Ronaldo 22, 73, Callejon 90+1), Athletic – Getafe 1:2 (San Jose 90+4/Rodriquez 12, Vazquez 58), Atletico – Osasuna 3:1 (Miranda 31, Raul Garcia 35, Falcao 73/Lamah 42), Zaragoza – Sevilla 2:1 (Postiga 36, Sapunaru 45/Medel 70), Levante – Granada 3:1 (Martins 12, 60, Rios 73/El Arabi 84)