Primera: Espanyol osvojio bod u Madridu, Mourinho neće dugo ako momčad nastavi ovako

Nedjelja, 16. prosinca 2012. 21:06 Napisao/la  SC

Utakmica 16. kola: Real Madrid - Espanyol 2:2. U posljednje vrijeme Real Madrid nije ni sjena momčadi od koje treba strijepiti, Luka Modrić izravni krivac za prvi pogodak gostiju

Primera - 16. kolo

REAL MADRID - ESPANYOL 2:2

Stadion Santiago Bernabeu Gledatelja: 50.000

 Strijelci: 0:1 Sergio Garcia (31'), 1.1 Ronaldo (45'+1), 2:1 Coentrao, 2:2 Albin (88')

Žuti kartoni: Alfonso, Xabi Alonso, Ronaldo (Real Madrid), Wakaso, Victor Sanchez, Albin (Espanyol)

REAL MADRID: Casillas; Arbeloa, Pepe, Ramos, Coentrao; Alonso, Khedira; Callejon (73' Morata), Ozil, Modrić  (46' Di Maria), Ronaldo.

ESPANYOL: Casilla: Víctor Sanchez, Forlin, Sergio, Verdu (70' Albin); Moreno, Javi Lopez; Colotto, Simao, Wakaso (29' Alfonso); Víctor Álvarez (59' Capdevilla).

Madridski Real pod komandom Josea Mourinha više nije niti sjena momčadi od koje treba strijepiti. "Special One" je izgubio "kemiju" sa "galacticosima" i ako ovako nastavi sve je izglednije da su mu dani na klupi Reala odbrojani. Kada se "div" poput Reala na svome terenu trese protiv kandidata za ostanak kao što je Espanyol definitivno nešto ne štima.

Bod Espanyolu je velik, a Real se i s bodom i bez njega već odavno oprostio od utrke za naslovom u Primeri. Vrlo je lako moguće da Florentino Perez krene u veliko zimsko čišćenje momčadi.

Nije ovo bila najsretnija večer za Luku Modrića, a mogla je biti. Imao je Luka dvije sjajne prigode za pogodak, ali je nakon što je izgubio loptu na centru Espanyol stigao do vodstva pa ga se može smatrati izravnim krivcem za pogodak Katalonaca. Bila je to kap koja je prelila čašu za Josea Mourinha pa je Modrić na poluvremenu  ostao u svlačionici.

Gosti su poveli u 31. minuti nakon što je loptu na centru izgubio Modrić. Verduu je asistirao za Sergia Garciu, koji je prošao između Pepea i Ramosa i sjajnim udarcem matirao Casillasa za 0:1.

U prvoj minuti sudačke nadoknade prvoga dijela Real je stigao do poravnanja zahvaljujući, naravno Cristianu Ronaldu, koji je iskoristio sjajan ubačaj Khedire, bio brži od Morena i pogodio za 1:1.

Već u trećoj minuti nastavka Real je stigao do preokreta i vodstva. I opet je u glavnoj ulozi bio Cristiano Ronaldo. Istina u ulozi asistenta dok je strijelac bio njegov sunarodnjak Fabio Coentrao.

Što se više bližio kraj susreta Espanyol je bio sve opasniji. I na kraju, nakon nekoliko sjajnih prigoda, preko Urugvajca Albina u 88. minuti gosti su stigli do poravnanja. Traljavo je kao i u nekoliko navrata na ovome susretu reagirala Realova obrana. Ovoga puta pogriješio je Ramos a urugvajskom jokeru sa klupe nije bilo teško ugurati loptu u mrežu za zasluženih 2:2.

Utakmice 16. kola: Zaragoza – Levante 0:1 (Garcia 19'), Valencia – Rayo Vallecano 0:1 (Dominguez 83'-11m)

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.