ŠPANJOLSKO PRVENSTVO

Messi dao dva gola, Rakitić dobio dva kartona

Nedjelja, 25. studenog 2012. 21:15 Napisao/la  SC

Utakmice 13. kola Primere: Levante - Barcelona 0:4,  Atletico - Sevilla 4:0 

PRIMERA – 13. kolo

LEVANTE - BARCELONA 0:4

Stadion Ciutat de Valencia. Gledatelja: 25.534

Sudac: Perez Montero

Strijelci: 0:1 Messi (47'), 0:2 Messi (52'), 0:3 Iniesta (57'), 0:4 Fabregas (63')

Žuti kartoni:Fabregas, Puyol (Barcelona)

LEVANTE: Munua, Lell, Ballesteros, David Navarro, Juanfran, Iborra, Diop, El Zhar (61 Rios), Barkero, Juanlu (75 Michel), Martins (68 Angel).

BARCELONA: Valdes, Alves (14 Montoya), Pique, Puyol, Jordi Alba (75 Adriano), Busquets, Xavi (78 Tiago Alcantara), Fabregas, Iniesta, Messi, Pedro.

Kada Barcelona odigra poluvrijeme bez pogodaka to je vijest. Upravo to dogodilo se protiv Levantea. A onda su Leo Messi s dva pogotka i Andres Iniesta početkom nastavka riješili utakmicu. Messi je stigao do brojke 82 i do rekorda Gerda Mullera dijele ga još tri pogotka. Kako igra 25 godišnji čarobnjak iz Rosaria gotovo je izvjesno da će rekord i oboriti.

U 13. minuti prvu veliku prigodu imao je Levante. El Zahr je uposlio Barkera, ovaj je opalio pod gredu sa desetak metara a Victor Valdes krajnjim je naporom izbacio loptu u korner. Minutu kasnije novi problem za momčad Tita Villanove. Zbog ozljede je s terena morao stup obrane Katalonaca Dani Alves. U 22. minuti prvi se puta "ukazao" Messi. Nakon lijepe solo-akcije dobro je potegao s ruba kaznenog prostora ali lopta je završila dva metra od desne stative. Nakon loše reakcije obrane Levantea, Xavi je došao u prigodu za pogodak, no njegov je udarac ukrotio Munua.

U narednom napadu novu je šansu za domaće imao Barkero nakon asistencije Juanlua. Iz prilično dobre situacije njegov je udarac otišao pored gola. U 38. minuti Barkero je bio u ulozi asistenta, ali Martins glavom prebacuje Valdesova vrata. U idućoj akciji Xavi je uposlio Messija, ali je njegov pokušaj blokirala obrana Levntea. Tri minute prije odmora korner je izveo Xavi, ali Pique je glavom loptu poslao u nebo.

Barca se na teren vratila odlučna da dokaže dominaciju. U 47. minuti Iniesta je poslao fantastičnu loptu za Messija, a Argentinac je preskočio i Munua. Pet minuta kasnije opet kombinacija istog dvojca s istim ishodom.

U 57. minuti Iniesta je odlučio upisati se u strijelce. Predivnim udarcem sa ruba kaznenog prostora pogodio je za 0:3. Iniesta je u 63. minuti upisao i treću asistenciju, ovoga puta za Fabregasa kojemu nije bilo teško pogoditi za 0:4. Prema prikazanoj igri Levante je zaslužio pogodak, no do njega nije došao jer Barkero nije iskoristio jedanaesterac u 87. minuti. Pucao je mlako po sredini i Valdes je lakoćom obranio.

 

ATLETICO - SEVILA 4:0

Stadion Vicente Calderon. Gledatelja: 25.000

Sudac: Ignacio Villanueva Iglesias

Strijelci:1:0 Falcao (22'-11m), 2:0 Spahić (40'-ag), 3:0 Koke (44'), 4:0 Miranda (90')

Žuti kartoni: Koke, Diego Costa (Atletico Madrid), Spahić, Maduro, Rakitić (Sevilla)

Crveni kartoni; Fazio (grub start), Luna (80', prigovor sa klupe) Rakitić (83', drugi žuti karton)

ATLETICO MADRID: Courtois, Juanfran, Miranda, Godin, Filipe Luis, Gabi (74 Emre), Tiago, Koke (77 Raul Garcia), Arda, Diego Costa (65 Rodriguez), Falcao.

SEVILLA: Palop, Cicinho, Fazio, Spahić, Fernando Navarro, Maduro, Kondogbia (25 Botia), Rakitić, Jesus Navas (76 Hervas), Reyes (62 Perotti), Baba'.

Derbi kola na Vicente Calderonu pripao je domaćem Atleticu, koji je u 22. minuti stigao do dvostruke koristi. Dobio je jedanaesterac i igrača više nakon isključenja gostujućeg braniča Federica Fazia. Siguran egzekutor bio je fantastični Radamel Falcao.

Prvu prigodu na susretu imali su gosti za koje je cijelu utakmicu odigrao Ivan Rakitić, bio je nevidljiv a onda u šest minuta zaradio dva glupa žuta kartona i prijevremeno tuširanje u 83. minuti.

Igrala se 7. minuta kada je Jesus Navas uposlio Reyesa, a njegov je udarac sjajno ukrotio Curtois. Bilo je to sve od gostiju koji sa igračem manje nikako nisu uspjevali parirati brzim i razigranim domaćinima.

Munjevitu kontru s centra je u 40. minuti poveo Falcao uposlio je Ardu Turana, a njegov je udarac na putu prema golu u vlastitu mrežu poslao Spahić. Minutu prije poluvremena Atletico je otklonio sve dvojbe oko pobjede. Diego Costa na drugoj je stativi pronašao Kokea kojemu nije bilo teško iz blizine matirati Palopa za 3:0.

Drugo poluvrijeme obilovalo je sjajnim prigodama domaćina, a točku na i stavio je Miranda u posljednjim sekundama susreta. Sedam utakmica u nizu Atletico nije primio pogodak, što je svakako dobra najava za gradski derbi protiv Real Madrida sljedeće subote.

Utakmice 13. kola Primere: Levante - Barcelona 0:4 (Messi 47', 52', Iniesta 57', Fabregas 63'), Espanyol - Getafe 0:2 (Pedro Leon 15', Mane' 90'), Athletic Bilbao - Deportivo 1:1 (De Marco 24'/Abel Aguilar 52'), Atletico Madrid - Sevilla 4:0 (Falcao 22'-11m, Spahić 40'-ag, Koke 44', Miranda 90').

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.