Nedoumice El Clasica: Modrićev govor tijela nije dovoljno snažan za utakmice takvog naboja

Utorak, 09. listopada 2012. 17:47 Napisao/la  I. V.

Španjolski novinari tvrde da Modrić još uvijek nije fizički moćan izdržati opterećenja El Clasica, a njegova osobnost ne iskazuje nužnu razinu samopouzdanja za tako važne utakmice

Poslije El Clasica Luka Modrić postao je zanimljiva tema u španjolskim medijima. Izvrsna igra Mesuta Ozila, koji dugo vremena prolazi torturu Josea Mourinha, te povratak u formu već otpisanog Kake, dovoljan su razlog za sumnjičave procjene Modrićeve budućnosti u dresu kraljevskog kluba.

Pitanje svih pitanja glasi: može li Modrić igrati na razini najvećeg nogometnog derbija na planetu? Prema općem sudu španjolskih novinara, ne može ako je sudiit po onome što je pokazao od kada je stigao u Madrid. Pri tome valja naglasiti da nitko ne dovodi u pitanje Modrićevu tehničku virtuoznost i tzv. zadnji pas, ali to nije dovoljno. Modriću nedostaje snage, vanjske i unutrašnje.

El Clasico nije utakmica za felerične nogometaše, najbolji nogomet na svijetu mogu igrati samo kompletni nogometaši. Osim fizičke komponente, neophodna je unutrašnja snaga. Modriću nedostaje oboje.

Prema mišljenju španjolskih novinara Modrić još uvijek nije fizički moćan izdržati opterećenja jednog El Clasica, a njegova osobnost ne iskazuje nužnu razinu samopouzdanja za tako velike utakmice. Mjerilo nije samodopadnost jednog Ronalda nego samosvojnost jednog Ozila. U svakom pokretu njemačkog reprezentativca vidjela se klasa, čak i kada bi pogriješio. Govor tijela protivnički igrači itekako dobro razumiju.

Kako će Modrić prilagoditi na razgovor tijelima pokazat će vrijeme. Jedno je sigurno, razlike na tako visokoj razini određuju karakteri igrača.

Tablice omogućuje Sofascore