ČUDESNI ARGENTINAC

Messi efikasniji od 16 momčadi Primere

Ponedjeljak, 17. prosinca 2012. 12:40 Napisao/la  SC

S dva pogotka Atleticu, Leo Messi je stigao do šest uzastopnih "dopietta" u španjolskom prvenstvu

Leo Messi nastavio je povećavati brojke svojih postignutih pogodaka u jednoj kalendarskoj godini. S dva pogotka koja je postigao na Camp Nou u nedjeljnom derbiju protiv madridskog atletica Messi je stigao do okrugle brojke od 90 golova u godini 2012.,  a uz to je i najbolji strijelac u ovoj sezoni Primere gdje je brojka pogodaka došla na 25 nakon 16 utakmica. To je dvostruko više u odnosu na broj postignutih golova prošle sezone nakon 16 utakmica i nastavi li ovako nije isključeno da Messi sezonu završi sa više od 50 postignutih pogodaka.

S dva pogotka Atleticu, Argentinac je stigao do šest uzastopnih "dopietta" u Ligi (Mallorca, Zaragoza, Levante, Bilbao, Betis, atletico Madrid). Messi zapravo u pravilu postiže ove sezone po dva gola jer je u 11 od 16 ligaških nastupa to i učinio, a jednom je postigao i hat-trick. Valencia, Granada, Sevilla i Celta jedini se mogu pohvaliti da im Messi ove sezone nije postigao pogodak u prvenstvu.

Ove brojke su još impresivnije ako se golgeterski učinak Argentinca usporedi s učinkom svih ostalih momčadi Primere. Osim njegove Barcelone još samo Real i Atletico postigli su više pogodaka od njega samoga, dok je Malaga postigla jednak broj pogodaka kao i Messi njih 25.

Uz sve to Leo je postigao gotovo polovicu od 54 pogotka Barcelone ove sezone i da nije bilo njega i njegovih golova, Katalonci ne bi imali 13 bodova prednosti pred Realom i devet pred Atleticom i ne bi se mirne duše govorilo o riješenom pitanju španjolskog nogometnog prvaka već u prosincu.