ŠPANJOLSKI KUP KRALJA

Leo Messi stigao do 88. pogotka

Srijeda, 12. prosinca 2012. 22:11 Napisao/la  SC

Rezultati 1/8 Kupa kralja: Mallorca - Sevilla 0:5,  Athletic - Eibar 1:1, Cordoba - Barcelona 0:2

Kup kralja – 1/8 finala

CORDOBA - BARCELONA 0:2

Stadion: Municipal del Arcangel Gledatelja: 21.150

Sudac: Del Cerro Grande

Strijelac: 0:1 Messi (11'), 0:2 Messi (74)

Žuti kartoni: Dubarbier, Fi.Vico (Cordoba)

CORDOBA: Saizar, J. Fernandez, Gaspar (80' Damian), Alberto, Fuentes, L. Garai, Caballero, Pedro, F. Vico (87' Ayina), Dubarbier, Rennella (62' J. Patino).

BARCELONA: Pinto, J. Alba, Mascherano, Pique', D. Alves (77' Montoya), Thiago, A. Song, Xavi, Pedro (66' Alexis), Messi, Villa (83' Tello).

Barcelona je i dalje nastavlja "na Messijev pogon". Čarobnjak iz Rosaria nakon oborenog rekorda Gerda Mullera po broju postignutih pogodaka u jednoj kalendarskoj godini, lijepo je rekao: Nisu važni rekordi, pamte se samo pobjede.

Tu svoju izjavu primijenio je u praksi. Igrala se 11. minuta kada je mladi Thiago Alcantara povukao jednu kontru sa polovine Cordobe. Dodao je loptu Davidu Villi, a ovaj je po ulasku u kazneni prostor proslijedio za Messija koji je nastavio niz. Stigao je Argentinac do 87. i 88. pogotka u 2012. godini, a još ga čekaju dvije utakmice u prvenstvu od kojih će posebno zanimljiv biti nedjeljni derbi protiv drugoplasiranog sastava La Lige madridskog Atletica.

Tito Villanova odmarao je Andresa Iniestu i Cesca Fabregasa pa je protok lopte bio malo slabiji nego inače. Tika-taka je s vremena na vrijeme zastajkivala. Prvu prigodu na susretu imali su domaći, ali je udarac Lopeza Garaia u 5. minuti sjajnom paradom ukrotio Pinto.

Pedrov promašaj u 50. minuti spada u kategoriju "vjerovali ili ne", kada se našao sam pred Saizarom pucao je pored gola što domaćini ipak nisu znali kazniti. U 53. minuti Villa je iz povoljne situacije pucao preko gola, a onda je još jednom Pedro u 56. minuti bio sam pred Saizarom koji ga je opet pročitao.

Villanova je Pedra iz igre izvukao u 66. minuti i ubrzo potom sve je dvojbe, ako ih je uopće i bilo, otklonio Lionel Messi, čovjek koji je s 25 godina postao besmrtan u očima svih koji vole nogomet.

Istini za volju i njemu je Saizar "skinuo 1 na 1" u 70 minuti, ali četiri minute kasnije Leo dolazi do 88. pogotka, a Barcelona već nakon prvog susreta osigurava prolazak u četvrtfinale Kupa Kralja.

Rezultati 1/8 Kupa kralja: Mallorca - Sevilla 0:5 (Negredo 13', 18', Medel 26', Botia 47', 0:5 Luna 85'. Ivan Rakitić za goste je igrao do 52 minute), Athletic - Eibar 1:1 (Aduriz 89'/Arubarrena 72'-11m)