ŠPANJOLSKI KUP KRALJA

Celta pobijedila Real, Modriću 90 minuta

Četvrtak, 13. prosinca 2012. 00:09 Napisao/la  SC

Utakmice Kupa kralja: Celta - Real Madrid 2:1, Atletico - Getafe 3:0

Kup kralja – 1/8 finala

CELTA - REAL MADRID 2:1

Stadion "Balaidos" Gledatelja 31.800

Sudac Alvarez Izquierdo

Strijelci: 1:0 Bermejo (56'), 2:0 Bustos (77'), 2:1 Cristiano Ronaldo (87')

Žuti karoni: Krohn-Dehli, Bermejo, A Fernandez, De Lucas (Celta), Ronaldo (Real Madrid)

CELTA: S Alvarez, H. Mallo, Cabral, Tunez. R. Lago, Ovbina, Krohn-Dehli, A. Fernandez, M. Bermejo (84' Vila), Park-chu Young (63' De Lucas), I. Aspas (75' Bustos 75')

REAL MADRID:Adan, Arbeloa, R. Carvalho, Pepe, Varane, Xabi Alonso, Essien (64' Kaka'), C. Ronaldo, Modrić, Di Maria (46' Ozil), Benzema (32' Callejon)

Madridski je Real odigrao još jednu utakmicu "bez okusa i mirisa" kojom je razočarao svoje brojne poklonike. Srećom po izabranike Josea Mourinha, poraz na Balaidosu neće im značiti ništa više od opomene budući da se igra i uzvratni susret osmine finala Kupa Kralja pa će na svome Bernabeu imati prigodu za popravni. U Andaluziji nisu prikazali gotovo ništa vrijedno spomena.

Luka Modrić igrao je solidno cijelu utakmicu, ono što će se od njega pamtiti jest poluvolej kojim je dobro protegao vratara domaćih Sergia Alvareza u 66 minuti.

Iako je Celta mogla voditi već i do odmora na prvi se pogodak u mreži Adana moralo čekati do 56. minute. Tada je u kazneni prostor ušao Krohn-Dehli i fantastično ubacio za Maria Bermeja na drugoj stativi a njemu nije bilo teško matirati pričuvnog čuvara mreže Reala i okruniti puno bolju igru domaće momčadi.

Domaći trener Herrera u igru je u 75. minuti ubacio Bustosa i pogodio. Ovaj mu je dvije minute kasnije uzvratio golčinom sa 30 metara za velikih 2:0. Istina, tome golu kumovale su obrambene nespretnosti Pepea i Xabi Alonsa ali je egzekucija bila savršena.

Od tog trenutka Real je krenuo na sve ili ništa što mu se barem djelomično isplatilo. U 87. minuti Xabi Alonso šalje loptu na rubu zaleđa za Cristiana Ronalda, a prvi strijelac "kraljevskog kluba" puca iz prve i matira do tada savršenog Sergia Alvareza za konačnih 2:1.

U posljednjoj utakmici večeri madridski je Atletico bez Falcaa lakoćom pobijedio Getafe s 3:0

Rezultat utakmice Kupa kralja: Atletico – Getafe 3:0 (Costa 19, 87', Filipe 80')