JOSE MOURINHO PORUČIO

Želim s Realom osvojiti svoju treću Ligu prvaka

Subota, 29. prosinca 2012. 21:37 Napisao/la  SC

Postoji jedna stvar koja se nikada ne mijenja u nogometu: trener uvijek bira momčad, kaže Mourinho

José Mourinho dao je u Dubaiju intervju talijanskom dnevniku Tuttosport u kojemu se osvrnuo na svoju sadašnjost i budućnost u madridskom Realu.

- Ostajem u Madridu jer želim osvojiti svoju treću Ligu prvaka, ali brine me Juventus. Poraz u prošloj utakmici od Malage natjerao me da dugo i dobro promislim o mojoj situaciji u madridskom Realu. Proveo sam Božić s obitelji u Portugalu i sada sam u Dubaiju radi nagrade Globe Soccer Awards, a tu sam se susreo sa brojnim prijateljima poput Maradone i Capella. Zajedno smo došli do zaključka: nogomet se mijenja, mijenja se skoro svakoga dana, svake minute, svake sekunde. Unatoč tome postoji jedna stvar koja se nikada ne mijenja: trener uvijek bira momčad.

Dakle poričete da napuštate madridski Real?

- Odgovorit ću vam na ovo pitanje citirajući Sir Alexa Fergusona:  "Prestar sam da bih otišao, jednako koliko sam premlad da bih otišao. Moj cilj je osvojiti Ligu prvaka s tri različita kluba. Nakon Porta i milanskog Intera to želim napraviti sa Realom. To nikome nikada nije uspjelo, a to bi bio i deseti Realov naslov europskog prvaka što bi ga učinilo jedinim klubom na svijetu s dvoznamenkastim brojem naslova, poručio je Mourinho.