Belgijski presedan: Barcelona traži ponavljanje utakmice protiv Real Madrida

Ponedjeljak, 22. travnja 2024. 17:16 Napisao/la  SC

U siječnju ove godine odlučeno da Anderlecht i Genk moraju ponovo igrati utakmicu zbog pogreške u VAR sobi

Belgijski presedan: Barcelona traži ponavljanje utakmice protiv Real Madrida

Joan Laporta ne miri se porazom od Real Madrida, predsjednik Barcelone najavio je presedan:

- Bilo je nekoliko diskutabilnih odluka, ali prije svega postoji jedna koja je ključna i mogla je dovesti do promjene rezultata utakmice, govorim o fantomskog golu Laminea Yamala. Kao klub, želimo biti sigurni što se dogodilo i obavještavam vas da će Barcelona zahtijevati od Tehničkog odbora sudačke organizacije i nogometnog saveza da nam dostave sve snimke i zvukove nastale akcijom. Nakon što se dokumentacija analizira, ako shvatimo da je došlo do pogreške u procjeni, a mislimo da se upravo to dogodilo, poduzet ćemo sve potrebne radnje da preokrenemo situaciju, ne isključujući potrebne pravne radnje, kazao je Laporta i naglasio sljedeće:

- Ako se potvrdi da je pogodak bio regularan, tražit ćemo ponavljanje utakmice kao što se to dogodilo u jednoj europskoj utakmici zbog pogreške VAR-a, rekao je Laporta.

Predsjednik Barcelone poziva se na presedan koji se dogodio u Belgiji u siječnju ove godine, kada je odlučeno da Anderlecht i Genk moraju ponovo igrati utakmicu zbog pogreške u VAR sobi.

Anderlecht je u prosincu prošle godine pobijedio Genk (2:1), u 23. minuti pri rezultatu 0:0 dosuđen je kazneni udarac za Genk.

Kazneni udarac izveo je Bryan Heynen, vratar Kasper Schmeichel obranio je udarac, lopta se odbila do Yirija Sore koji je loptu gurnuo u praznu mrežu.

Intervenirao je VAR i poništio pogodak, jer je Sore utrčao ranije u kazneni prostor.

Problem je da u VAR sobi nisu uočili da su ranije u kazneni prostor utrčala i dvojica Anderlechtovih igrača zbog čega se udarac trebao ponoviti.

Genk je uložio žalbu, Disciplinsko vijeće za profesionalni nogomet presudilo je u korist Genkove žalbe.

Snimku poništenog pogotka  pogledajte OVDJE

Tablice omogućuje Sofascore