Guardiola potvrdio odlazak iz Barcelone, novi trener Katalonaca Tito Vilanova

Petak, 27. travnja 2012. 14:36 Napisao/la  SC

Četiri godine su prava vječnost, još u prosincu sam bio puno istrošen, ali nisam htio ništa govoriti igračima, objasnio je sada već bivši trener Katalonaca

Ono što se najavljivalo tijekom protekla dva dana u petak ujutro je dobilo o službenu potvrdu, Pep Guardiola više nije trener Barcelone! Katalonski stručnjak je odluku donio nakon četverosatnog sastanka sa predsjednikom Barcelone Sandrom Rosellom. U petak ujutro se pojavio na treningu i igračima objavio kako nakon četiri godine napušta Blau Granu.

- Vrijeme mi je da odem, moja odgovornost mi tako govori. Četiri godine su prava vječnost, još u prosincu sam bio puno istrošen, ali nisam htio ništa govoriti igračima. Davno sam odlučio da ću otići, objasnio je Guardiola, koji  je u samo četiri godine u redovima Barcelone osvojio nevjerojatnih 13 naslova. Tri u španjolskoj Primeri, po dva u Ligi prvaka, Europskom superkupu i Svjetskom klupskom prvenstvu, jedan u Kupu kralja i tri u Španjolskom superkupu.

Predsjednik Katalonaca Rosell otkrio je odmah i ime Guardiolina nasljednika. Prvu momčad u ruke preuzima Pepov dosadašnji pomoćnik Tito Vilanova, iako svi svjetski mediji donose kako će Katalonce od ljeta najvjerojatnije preuzeti Argentinac Marcelo Bielsa, trener Athletica iz Bilbaoa.

 

Tablice omogućuje Sofascore