SPEKTAKULARAN EL CLASICO

Barcelona - Real 2:2, Messi - Ronaldo 2:2

Nedjelja, 07. listopada 2012. 21:42 Napisao/la  SC

Vrhunski nogomet priredio je gledateljima na Camp Nou rijetko zadovoljstvo koje su obilježili pogoci Lea Messija i Cristiana Ronalda

Primera – 7. kolo

BARCELONA – REAL MADRID 2:2

Camp Nou. Gledatelja: 98.000

Sudac: Delgado Ferreiro

Žuti kartoni: Pedro, Busquets (Barcelona), Xabi Alonso, Pepe (R. Madrid)

Strijelci: 0:1 Ronaldo (23), 1:1 Messi (31), 2:1 Messi (61), 2:2 Ronaldo (66)

BARCELONA: Valdes, Alves (27 Montoya), Mascherano, Adriano, Alba, Xavi Hernadez, Busquets, Iniesta, Pedro, Messi, Fabregas (64 Alexis)

REAL MADRID: Casillas, Arbeloa, Peep, Ramos, Marcelo, Xabi Alonso, Khedira, Di Maria (87 Essien), Ozil (81 Kaka), Ronaldo, Benzema (62 Higuain)

Ritam dostojan dvije ponajbolje momčadi na svijetu, sučeljavanje dvaju najboljih nogometaša današnjice, vrhunska individualna kvaliteta i naboj najvećeg derbija na svijetu priredili su gledateljima na Camp Nou rijetko zadovoljstvo koje su obilježili pogoci Lea Messija i Cristiana Ronalda.

Real Madrid u prvih pola sata mogao je deklasirati Barcelonu. Visoko postavljena zona, konkretna i okomita igra momčadi Josea Mourinha uvjetovala je tri izvanredne prilike i jedan pogodak. U 13. minuti Benzema nije dobro zahvatio loptu nakon Ronaldova ubačaja slijeva, francuski napadač na 10 metara od Valdesa traljavo je zahvatio loptu.

U 19. minuti Ramos je nadskočio obranu domaćina nakon ubačaja Ozila iz kuta, stoper madridske momčadi snažno je glavom poslao loptu tik uz lijevu vratnicu.

U 23. minuti Real je poveo na kraju akcije koje se ne bi postidjela ni Barcelona iz najboljih dana. U pripremi pogotka sudjelovalo je pet igrača, na kraju je Benzema na lijevom boku kaznenog prostora otvorio prostor za Ronaldov udarac ljevicom. Valdes nije dobro zatvorio prvi kut, lopta je fijuknula uz samu vratnicu i zatresla mrežu – 0:1.

Samo dvije minute nakon pogotka gosti su nadahnutom igrom stvorili najbolju priliku u prvom dijelu. Khedira i Di Maria probili su izmjenom lopte desni bok, Di Maria je gurnuo loptu osamljenom Benzemi udaljenom 8 metara od Valdes. Benzema je plasiranim udarcem pogodio lijevu vratnicu, lopta se odbila Di Mariji koji u padu loptu šalje pokraj vratnice.

Barcelone u prvih pola sata nigdje nije bilo, u svakom dodiru s loptom u domaćih igrača osjetio se nedostak impulsa koji u igri dijeli obične i igrače Barcelone. A onda se pojavio Messi.

U 31. minuti Pedro je ubacio loptu slijeva, čak trojica igrača Reala reagirala su nespretno, na kraju je loptu u skoku promašio Pepe iza kojega se prikrao Messi i sa 6 metara svladao nemoćnog i potpuno besposlenog Casillasa – 1:1.

Messijev pogodak pobudio je u domaćina igračke instinkte, pa je zadnjih petnaestak minuta proteklo u igri tijekom koje je Barcelona podsjetila da ima 8 bodova prednosti nad Real Madridom. Konkretnih prilika više nije bilo.

Otvorila se utakmica u drugom dijelu. Real Madrid nije odustao od pobjede, Barcelona je počela igrati poduzetnije, probudio se Messi... Unatoč brzim izmjenama napada klasični El Clasico nije ponudio velika uzbuđenja pred vratarima sve dok se u 61. minuti opet nije pojavio čarobnjak iz Barcelone.

U 60. minuti Messi je zaustavljen prekršajem na 25 metra od Casillasa. Jasno, Messi je sam izveo slobodni udarac nakon kojega se Camp Nou umalo nije srušio! Tehnički savršeno odmjereni udarac, lopta je preletjela živi zid i završila putanju u lijevom gornjem kutu zakašnjelog Casillasa – 2:1.

Ako Barcelona ima svog nogometnog čarobnjaka, Real Madrid ima svog kralja strijelaca. Kada se činilo da će momčad Real Madrid podleći euforiji na Camp Nou u 66. minuti Ozil je sjajnom asistencijom proigrao Ronalda, koji je utrčao iza leđa domaćih braniča, izašao pred Valdesa i mirno pogodio mrežu – 2:2.

U posljednjih pola sata obje su momčadi tražile pobjedu, što je kroz stalne izmjene napadačkih akcija podizalo adrenalin na terenu i gledalištu. U samoj završnici Barcelona je stisnula goste, a najbliži pogotku bio je Montoya koji je u 88. minuti pogodio gredu udarcem s 20 metara.

S obzirom na prikazano u El Clasicu najpravičnije je bilo da razlika između Barcelone i Real Madrida ostane 8 bodova. Luka Modrić utakmicu je odgledao s klupe.

Utakmice 7. kola Primere: Levante – Valencia 1:0 (Martins 22), Mallorca – Granada 1:2 (Hemed 86/El Arabi 65, Torje 76), Athletic - Osasuna 1:0 (Aduriz 11), Atletico - Malaga 2:1 (Falcao 6, 90/Santa Cruz 36)

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.