Druga strana transfera: Nakon Modrićeva odlaska u Tottenhamu nema suza i gorčine

Utorak, 28. kolovoza 2012. 10:08 Napisao/la  SC

Modrić je ostavio iznimno pozitivan dojam u Tottenhamu, ali nakon njegova odlaska prevladava uvjerenje da se praznina u momčadi može ispuniti i za mnogo manje novca nego što je platio Real Madrid

Zbog odlaska Luke Modrića nitko nije pustio suzu na Tottenham High Roadu. Nakon odlaska velikog imena  među navijačima se obično osjeća gorčina kakva je ovih dana obuzela sjeverni London kada je Robin van Persie otišao u Manchester.   Navijači Tottenhama uživali su u stilu igre Luke Modrića, ali njegov odlazak nisu shvatili kao kraj jedne ere. Razlog je jednostavan: Modrić je zamjenjiv!

Istina da je Modrić bio jedan od vodećih igrača koji su prošle četiri sezone doveli Tottenham do četvrtfinala Lige prvaka. Modrić je blagoslovljen osjećajem za prvu loptu, sjajnim pregledom igre, njegovi su pogoci bili zapanjujući… kad bi se dogodili! Takav je dojam ostavio Modrić! Ali pravi učinak otkriva statistika:

 Modrićeva statistka
2008/09: 44 - 5-10
2009/10: 32 - 3 - 7
2010/11: 43 - 4 - 3
2011/12: 40 - 5 - 6
(nastupi-golovi-asistencije)

 Recimo, u posljednjoj sezoni Modrić je odigrao 40 utakmica, 5 puta je asistirao, postigao je 6 pogodaka. Usporedbe sa sličnim profilima igrača: David Silva (Man. City) odigrao je 49 utakmica, postigao je 8 pogodaka, ćak 22 puta je asistirao u osvajanju titule prvaka. Cesc Fabregas (Barcelona) je zabio 15 pogodaka, asistirao 20 puta, Frank Lampard (Chelsea) postigao je 16 pogodaka, 10 puta je asistirao, itd…

 Luka Modrić nikada na White Hart Laneu nije dominirao, nije bio pokretačka snaga ni katalizator igre. Modrić je nadaren rijetkom sposobnošću da zna odrediti ritam kojim će momčad igrati i ne može ga se kritizirati za ono što nikada neće biti. Uoslatom, transfer u Real Madrid ukazuje koliko za španjolski klub vrijedi Modrićeva usporedba s najboljima.

Modrić je ostavio iznimno pozitivan dojam u Tottenhamu, ali nakon njegova odlaska nema suza, gorčine ili praznine. Prevladava uvjerenje da se praznina u momčadi nakon njegova odlaska može ispuniti i za mnogo manje novca nego što je platio Real Madrid.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.