Thomas Tuchel: Nisam vjerovao da će Bayern baš u ovom trenutku mijenjati trenera!

Subota, 25. ožujka 2023. 14:39 Napisao/la  SC

Vidjeli smo da se nešto mora mijenjati i da trener više ne odgovara ovoj momčadi, kaže Hasan Salihamidžić

Thomas Tuchel: Nisam vjerovao da će Bayern baš u ovom trenutku mijenjati trenera!

Thomas Tuchel službeno je predstavljen kao trener Bayerna u subotu tijekom konferencije za medije na koji su bili nazočni Oliver Kahn i Hasan Salihamidžić.

Otkriveni su detalji Nagelsmannove smjene:

- Stvari su se zaista odvijale jako brzo. Iznenađen sam zbog tajminga, nisam vjerovao da će Bayern baš u ovom trenutku mijenjati trenera. Pretpostavljao sam da ću u nastaviti karijeru u inozemstvu, čekao sam ljeto. Prvi kontakt s Bayernom ostvaren je u utorak navečer i zaista smo se ekspresno dogovorili. Velika čast je potpisati ugovor za tako veliki klub. Hvala Kahnu, Salihamidžiću, Haineru i Hoenessu. Kada radiš u inozemstvu shvatiš koliko je Bayern veliki klub. Posvećenost je u DNA ovog kluba, ovdje žele samo uspjehe. Ovo je najtalentiranija momčad u Europi i radujem se što ću raditi s njom, možemo osvojiti sve trofeje, u to nema nikakve dileme, kazao je Tuchel.

Bayern je Nagelsmanna smijenio u četvrtak navečer, dan ranije bivši trener Bayerna bezbrižno je skijao u Austriji.

- Razmislili smo dobro, smatramo da je ovo najbolja odluka za klub. Bilo je oscilacija u studenom, pa sada u Bundesligi gdje smo dobili pet od deset utakmica. Vidjeli smo da se nešto mora mijenjati i da trener više ne odgovara ovoj momčadi. Kada rezultati i igra idu nizbrdo, morate što prije reagirati i mi smo upravo učinili, kazao je Salihamidžić.

Tuchel je potpisao ugovor do ljeta 2025. godine, debitira na klupi u derbiju protiv vodeće Borussije Dortmund na klupi koje se afirmirao kao trener.

Tablice omogućuje Sofascore