Julen Lopetegui: Utakmica u Sevilli je bila teška, ova će biti još teža

Srijeda, 23. veljače 2022. 18:56 Napisao/la  SC
Julen Lopetequi
Julen Lopetequi

Nogometaši Dinama i Seville u četvrtak od 18.45 sati na Maksimiru igraju uzvratnu utakmicu play offa Europske lige.

Iako su Andalužani na Maksimir donijeli veliku prednost, pobjeda od 3:1 iz prve utakmice, a uzimajući u obzir da gol u gostima po novim pravilima više nema nikakvu težinu, čini se kao nemoguća misija za domaćine.

No, trener Seville Julen Lopetequi bio je oprezan u najavama.

- Mislim da će oni igrati isto kao i u Sevilli. Oni u svakoj utakmici igraju na pobjedu, izlaze visoko i traže igru i loptu te će intenzitet i agresivnost biti još veći nego u prvoj utakmici. No, ako mi odigramo onako kako možemo i znamo, iskontrolirat ćemo Dinamo. Znamo koliko je Dinamo opasan i za sve njegove velike pobjede poput one protiv Tottenhama, Atalante ili Villarreala prije par sezona i Oršićeve golove. Cijela ta ekipa je opasna, tu su Petković, Jurić i Emreli. Znamo kako Dinamo igra, imaju jasnu ideju kako stvarati igru i već u Sevilli su pokazali koliko su ozbiljna ekipa i da je rezultat bio nerealan jer je utakmica bila jako teška. Bit će još teža sutra, smatra Lopetequi.

- Nije pametno uspoređivati hrvatsku i španjolsku ligu. Dinamo godinama igra u Europi i zna igrati ovakve utakmice kao i mi. Jako dobro znam da sutra igraju dvije jako dobre ekipe i da je Dinamo pun reprezentativaca i igrača koji bez sumnje mogu igrati u bilo kojoj ligi na svijetu, zaključio je Lopetequi.