Europska liga: Dinamo osvojio važne bodove u borbi za europsko proljeće

Četvrtak, 04. studenog 2021. 20:19 Napisao/la  SC

Modrima sada slijedi domaća utakmica protiv Genka, nova pobjeda Dinamu bi donijela plasman u šesnaestinu finala Europske lige

Bartol Franjić
Bartol Franjić

Nogometaši Dinama pobijedili su Rapid u utakmici 4. kola H skupine Europske lige, momčad Damira Krznara uzvratila je tako Bečanima za poraz od prije dva tjedna i napravila veliki korak ka željenom cilju, plasmanu u idući krug natjecanja.

Modrima sada slijedi domaća utakmica protiv Genka, nova pobjeda Dinamu bi donijela plasman u šesnaestinu finala Europske lige.

Čim je utakmica otpočela gosti su šokirali Maksimir, Robert Ljubičić lijepo je proigrao Christopha Knasmullnera koji je ušao u prostor upražnjen uspavanom reakcijom zadnjeg reda domaćina i pospremio loptu u donji lijevi kut – 0:1.

Na poravnanje se nije dugo čekalo, već u 12. minuti, Mislav Oršić odlično je ubacio s lijeve strane, a Bruno Petković glavom modre vratio u utakmicu – 1:1.

Petkovićev pogodak vratio je samopouzdanje momčadi, zaigrali su Dinamovci puno bolje, strpljivo čekali svoju prigodu i dočekali je u 34. minuti.

Komnen Andrić se našao na pravom mjestu nakon razigravanja Petkovića i Franjića – 2:1.

Dinamo je puno bolji bio i u nastavku utakmice, ali sve do 63. minute nisu uspjeli ugroziti gostujućeg vratara, a tada je lopta po Oršićevu udarcu odsjela na vratnici.

Točku na i važne pobjede modrih u Europskoj ligi stavio je Šutalo, Bulat je u 83. minuti izveo slobodan udarac, Šutalo je ispratio ubačaj i poentirao glavom – 3:1.

DINAMO – RAPID 2:1

DINAMO: Livaković, Franjić, Theophile-Catherine, Šutalo, Moharrami (89 Ristovski), Mišić, Gojak, Oršić (89 Špikić), Petković, Ivanušec (73 Menalo), Andrić (79 Bulat).

RAPID: Gartler, Aiwu, Hofmann, Moomann (21 Querfeld), Ullmann, Grahovac (81 Bošnjak), Ljubičić, Arase (46 Schick), Knasmullner, Grull (69 Ballo), Kara (69 Kitagawa).

Strijelci: 0:1 Knasmullneer (8), 1:1 Petković (12), 2:1 Andrić (34), 3:1 Šutalo (83)

U drugoj utakmici H skupine Genk i West Ham igrali su 2:2

Poredak: West Ham 10, Dinamo 6, Genk 4, Rapid 3.