Liga prvaka: Shakhtar gazi prema osmini finala, Juventusova različita lica u Serie A i Europi

Srijeda, 24. listopada 2012. 10:47 Napisao/la  SC

U Ligi prvaka nema lakih utakmica. Sada moramo učiniti sve što možemo kako bismo dobili sljedećih nekoliko utakmica, objašnjava vratar  Juventusa  Gianluigi Buffon

Srnin Shakhtar nezadrživo gazi prema osmini finala ovogodišnjeg izdanja Lige prvaka. Ukrajinski prvak nakon tri kola skupine E čvrsto drži prvu poziciju sa sedam osvojenih bodova ispred europskih divova Juventusa i Chelseaja. Posljednji su snagu momčadi iz Donjecka osjetili aktualni europski prvaci koji su u Donbas Areni doživjeli prvi poraz sezone. Lucescuov sastav odigrao je još jednu fenomenalnu utakmicu, ponovo "pokazavši mišiće" na najvećoj nogometnoj sceni.

- U odličnoj smo formi. Maksimalno dobro smo se spremili za Chelsea i na terenu smo pokazali kako se možemo nositi sa bilo kojom momčadi u Europi. U dobroj smo poziciji, ali još nije ništa riješeno u ovoj skupini, objašnjava Srnin suigrač Henrik Mkhitaryan.

Kako sada stvari stoje, o drugom putniku u osminu finala iz ove skupine odlučivat će Chelsea i Juventusa. Stara dama gazi sve redom na Apeninima, no na ostatku Starog kontinenta ne pokazuje isto lice. Talijanski prvak u deset uzastopnih europskih utakmica nije ostvario pobjedu i nakon tri kola Lige prvaka na svome kontu ima "mršavih" tri boda. Posljednji posrtaj stigao je na gostovanju kod danskog Nordsjaellanda (1:1).

- Ljute me dvije stvari. Rezultat i način na koji smo primili gol. Udarac Beckmanna iz slobodnog udarca je bio odličan, ja tu ništa nisam mogao učiniti. Ali, nismo si smjeli dopustiti prekršaj na rubu kaznenog prostora. To je bio jedini način da oni postignu pogodak. Ne sjećam se kada je samo jedan takav trenutak na utakmici na kraju bio presudan za loš rezultat, bijesnio je nakon utakmice Gianluigi Buffon, koji se nakon ozljede bedrenog mišića vratio na vrata Juventusa.

Unatoč ne baš bajnoj situaciji, Buffon nije digao ruke od plasmana u sljedeću fazu elitnog nogometnog natjecanja.

- U Ligi prvaka nema lakih utakmica. Nordsjaelland je i protiv Chelseaja gotovo 75 minuta igrao praktički ravnopravno. Sada moramo učiniti sve što možemo kako bismo dobili sljedećih nekoliko utakmica.