Kvalifikacija za SP: Ibrahimović ili Ronaldo? Za obojicu nema mjesta u Brazilu!

Utorak, 19. studenog 2013. 13:42 Napisao/la  SC

Svijet će lako prežaliti neigranje Modrića, Gudjohnsena, Samarasa ili Timoščuka, no bit će teško u Brazilu ne vidjeti Ronalda ili Ibrahimovića

 

Mjesto radnje finala Mundiala otprije petnaest godina večeras će biti poprište odluke za francusku nacionalnu nogometnu vrstu. Na Stade de Franceu 1988. godine Laurent Blanc proslavio je naslov svjetskog prvaka. Na istom stadionu izbornik galskih pijetlova večeras mora hvatati dva gola zaostatka iz prvog ogleda u Kijevu da bi se uopće plasirao na SP. Iako mu velika većina francuske javnosti ne vjeruje, Blancova momčad je pojedinačno kvalitetnija, iako se kroz kvalifikacije to nije moglo vidjeti. Francuzi su se na posljednju svjetsku smotru prije tri godine plasirali uz pomoć nove 'božje ruke' Thierryja Henryja protiv Republike Irske. Izgleda kao da povijest pamti nepravde!

Ništa manje zanimljivo neće biti na Friends Areni u Solni. Ondje će Zlatanovo društvo u žutome pokušati preko Ronaldovog Selecaa doći do Brazila. Zabio je Cristiano Ronaldo pogodak u prvoj utakmici (1:0) te omogućio Portugalu dobivanje prve bitke, ali ne i rata u dvomeču. Švedska nije djelovala preopasno u Lisabonu, to će im, barem ako je vjerovati riječima izbornika Erika Hamrena biti motiv više. Portugal je redoviti sudionik svih velikih natjecanja, a Cristiano Ronaldo ponajbolji nogometaš svijeta. Svijet će lako prežaliti neigranje Modrića, Gudjohnsena, Samarasa ili Timoščuka, no bit će teško u Brazilu ne vidjeti Ronalda ili Ibrahimovića.

Ono što su Grci napravili prije četiri dana za mnoge graniči sa znanstvenom fantastikom. U kvalifikacijama su zabijali rijetko, a onda su Mitroglou i društvo Rumunjima u Pireju zabili tri puta. Ipak, pogodak Stancua daje Rumunjskoj nadu da u uzvratu u Bukureštu mogu do iznenađenja i plasmana na Mundijal. Grci su majstori obrane, ali i Rumunji mogu biti opasni po svačiji gol.

Večerašnji će ogledi dati i posljednja četiri putnika iz Europe za Južnu Ameriku sljedećeg ljeta, ali i odrediti puteve reprezentacija cijele sljedeće godine.

Dodatne kvalifikacije za SP - uzvratne utakmice 

Bukurešt (20): Rumunjska - Grčka (1:3)

Zagreb (20.15): Hrvatska - Island (0:0)

Solna (20.45): Švedska - Portugal (0:1)

Pariz (21): Francuska - Ukrajina (0:2)

* u zagradama su rezultati prvih utakmica