Kup kralja: Huesca s osam pogodaka u mreži ispraćena s Camp Noua u šesnaestini finala

Utorak, 16. prosinca 2014. 23:45 Napisao/la  SC

Šesnaestina finala Kupa kralja: Barcelona - Huesca 8:1 (ukupno 12:1)

Nogometaši Barcelone na uvjerljiv su se način plasirali u osminu finala španjolskog Kupa kralja. Nakon što su s 4:0 slavili u prvoj utakmici na gostovanju, u uzvratu je momčad Luisa Enrriquea slavila protiv Huesce rezultatom 8:1. Trener Barcelone na teren je izveo izmijenjenu momčad bez glavnih vedeta, no to nije spriječilo mlade nade da se iskažu na velikoj sceni. 

Do predaha je već bilo 5:0, a u strijelce su se upislivali Pedro triput, te po jednom Sergi Roberto te Iniesta. U nastavku su zabijali Adriano, Traore i Ramirez, a počasni pogodak za goste djelo je Morena četiri minute prije kraja. Barcelona se tako s ukupnim rezultatom 12:1 plasirala među osam momčadi u Kupu kralja. U četvrtfinalu čekat će pobjednika dvomeča između Valladolida i Elchea.

Nešto ranije, ljepoticu dana su na Mestalli odigrali Valencia i Rayo Vallecano. Valencia je nakon prve utakmice imala prednost od 2:1 što je povežala već u osmoj minuti golom Alcacera. No, već do poluvremena tri pogotka zabijaju gosti. Jozabed izjednačuje na 1:1, Pozuelo i Pereira dovode goste na prag iznenađenja pa se na predah odlazi s 1:3 (3:4 ukupno). 

U nastavku Morcillo autogolom poravnava rezultat, no u 61. minuti Embarba dovodi goste u vodstvo 2:4 (4:5 ukupno). Rayo Vallecano nije izdržao, Paco je zabio u 65. minuti, odnosno Rodrigo šest minuta kasnije za konačnih 4:4 na utakmici, odnosno 6:5 ukupno u korist domaćih.

Nakon pobjede od 4:3 u prvoj utakmici u Sevilli, Almeria je i kod kuće svladala Betis rezultatom 2:1, dok je prolaz u četvrtfinale upisala i Celta iz Viga koja je na svom stadionu slavila protiv Las Palmasa 3:1. Prošli su domaći dalje unatoč porazu od 2:1 u prvoj utakmici. 

Barcelona - Huesca 8:1 (Pedro 20, 26, 43, Sergi 29, Iniesta 39, Adriano 68, Traore 78, Ramirez 83/Moreno 86)

BARCELONA: Masip - Montoya, Mascherano, Bartra, Adriano - Sergi, Samper, Iniesta (46 Douglas) - Rafinha, El Haddadi (74 Traore), Pedro (46 Ramirez)

HUESCA: Jimenez - Perez, Moreno, Galvez, Scardina - Sosa (61 Gaspar), Elbaile, Manolin (84 Morillas), Bernal - Cabezas, Esnaider (71 Murillo)