EURO bi se moglo održati 2021. godine ako UEFA i FIFA usklade kalendare natjecanja

Petak, 13. ožujka 2020. 09:46 Napisao/la  SC

UEFA će početkom tjedna donijeti odluku o održivosti natjecanja Lige prvaka i Europske lige, odluka je izvjesna ako se zna da su momčadi Juventusa i Real Madrida u karantenama

EURO bi se moglo održati 2021. godine ako UEFA i FIFA usklade kalendare natjecanja

Europski sport nalazi se u karateni!

Ponašanje nogometnih asocijacija postala je paradigma tijekom pandemije koronavirusa, najpopularniji sport na kontinentu privremeno je zaustavljen prvi put u povijesti.

Sve velike europske lige ili su obustavile natjecabje ili će to uskoro učiniti, nakon zaraze Artete (Arsenal), Hudsona-Odoija (Chelsea), Mendyja (Man City) realno je očekivati da će čelništvo Premierlige zaustaviti natjecanje.

UEFA će početkom tjedna donijeti odluku o održivosti natjecanja Lige prvaka i Europske lige, odluka je izvjesna ako se zna da su momčadi Juventusa i Real Madrida u karantenama.

Još uvijek nije poznata sudbina završnica Europskog prvenstva u nogometu.

Europsko prvenstvo ove godine održava se u 12 različith država od kojih je većina  obuhvaćena pandemijom.

Prema informacijama iz Nyona, UEFA će od svojih članica prvo zatražiti službeno mišljenje, odluka o sudbini EURO-a 2020 trebala bi biti konsenzualna.

Čelnici UEFA-e već su počeli raditi na varijanti da se završnica odgodi za godinu dana.

Da bi se završnica EURO-a igrala 2021. godine, kalendare natjecanja treba uskladiti s FIFA-om koja iduće godine namjerava pokrenuti prvo svjetsko klupsko prvenstvo.