U-20 SP Ante Rebić: Pobjeda Uzbestikana dovoljno je upozorenje da ih ne smijemo podcijeniti

Utorak, 25. lipnja 2013. 09:43 Napisao/la  Ivan Jelić

Skupina F, srijeda (20): Hrvatska - Uzbekistan. Puno nam znače tri boda osvojena protiv Urugvaja, jer smo pobijedili jednu od najboljih mladih reprezentacija na svijetu, kaže Rebić

 

Ante Rebić postigao je jedini pogodak u utakmici U-20 reprezentacija Hrvatske i Urugvaja čime su kockasti natjecanje na Svjetskom prvenstvu počeli važnom pobjedom.

 

- Pobjedom smo načinili veliki korak prema plasmanu u daljnje natjecanje, sigurno je da će nam ona biti dodatni motiv u pokušaju da na Svjetskom prvenstvu iskažemo svoju kvalitetu. Bio je to moj klasični zgoditak, lažnjak i šut. Najvažnije je da je lopta završila u mrežu urugvajskog vratara. Puno nam znače ova tri boda, jer smo pobijedili jednu od najboljih mladih reprezentacija na svijetu, kaže Rebić.

 

U drugom dijelu Urugvajci su bili premoćniji?

 

- Osjetio se umor kod igrača koji su za svoje klubove odigrali cijelu prvenstvenu sezonu. Bilo je jako sparno, Urugvaj je gubio i krenuo po poravnanje, no uz dozu sreće uspjeli su ipak na kraju ostvariti pobjedu.

 

U drugoj utakmici skupine Uzbekistan je s uvjerljivih 3:0 pobijedio Novi Zeland. Sljedeći protivnik je Uzbekistan?

 

- Pobjeda Uzbestikana dovoljno je upozorenje da ih ne smijemo i nećemo podcijeniti. Ne možete danas sa sigurnošću kazati da ćete nekoga pobijediti. Vjerujem da smo kvalitetniji, da ćemo osvojiti tri nova boda i time se plasirati u idući krug. Dizat ćemo se iz utakmice utakmicu, želja nam je otići što dalje, ako je moguće do samog kraja, smatra Rebić.

 

Čelnici Splita doveli su iskusnog napadača Matu Bilića?

 

- Ne treba trošiti riječi o Mati Biliću, dobili smo napadača koji nam je nedostajao prošle sezone. Ne dvojim da ćemo svi zajedno imati velike koristi od njegovog dolaska. Mislim da Split u ovom trenutku ima najbolji napad u ligi, uz Bilića tu su Erceg, Belle, Roce, Mršić, Baraban... Imamo momčad koja se može ravnopravno nositi s Hajdukom, Rijekom, Lokomotivom, Slavenom Belupo i boriti za sam vrh prvenstvene tablice.

 

Mnogi inozemni klubovi žele vas dovesti u svoje redove?

 

- Sigurno je da je lijepo čuti da se bogati inozemni klubovi zanimanju za mene. Nisam opterećen odlaskom u inozemstvo. Želim odigrati još bolje nego što sam odigrao  minule sezone. U dogovoru sa čelnicima kluba odlučit ću kada će napustiti Park mladeži, zaključuje Rebić