×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 46

SAM SVOJ MAJSTOR

Slaven Bilić: Svoj mandat ocijenio bih peticom

Srijeda, 20. lipnja 2012. 14:25 Napisao/la  SC

Šteta jedino da se nismo plasirali na SP u Južnoafričku Republiku, kaže Bilić

 

 

 

Slaven Bilić u Zagrebu se na konferenciji za novinare i službeno oprostio od hrvatske nogometne reprezentacije koju je vodio proteklih šest godina.

- Ako tražite da ocijenim svoj mandat, pa dajem mu peticu. Bio je to jedan dug period, šteta jedino zbog činjenice da se nismo plasirali na Svjetsko prvenstvo u Južnoafričku Republiku. Ne treba zaboraviti da smo tada imali problema s ozljedama, te silnu nesreću u kvalifikacijama, rekao je Slaven Bilić.

Nije bilo teško pogoditi koji je bio najljepši trenutak u šestogodišnjem mandatu, doduše Bilić nije izabrao trijumf na Wembleyju.

- Po meni je najbolja utakmica bila ona protiv Engleske na Maksimiru 2006. godine, a recimo da je najgora bila opet protiv Engleske na Maksimiru dvije godine kasnije, dodao je Bilić.

Naravno na odlasku glavno je pitanje da li bi sada već bivši izbornik nešto mijenjao.

- Ono što bih sigurno promijenio to su postave koje su istrčale protiv Engleske u Maksimir i na Wembleyju kada smo dvaput uvjerljivo poraženi. Ne bih mijenjao svoj odnos prema Hrvatskom nogometnom savezu i medijima. Svako ruganje i podcijenjivanje nas je ojačalo, dodao je Bilić koji nije htio ulaziti u priču oko nasljednika, već je samo poručio da tko god preuzme izabranu vrstu čeka ga sređena situacija u momčadi velikog potencijala.