Marco Pašalić: Da sam sada u Njemačkoj i da bratu treba, pomogao bih mu!

Utorak, 21. svibnja 2024. 00:34 Napisao/la  SC

Robert Knjaz  za HRT razgovarao s dvojicom reprezentatativaca Rijeke, Markom Pjacom i Marcom Pašalićem

Marco Pašalić: Da sam sada u Njemačkoj i da bratu treba, pomogao bih mu!

Robert Knjaz u serijalu "Knjaz kod vatrenih" razgovarao je za HRT s dvojicom reprezentatativaca Rijeke, Markom Pjacom i Marcom Pašalićem.

Marco Pašalić prijestio se prvog poziva za reprezentaciju:

- Nazvao me sportski direktor Rijeke Darko Raić-Sudar, bilo je oko 12 sati. Kaže mi da me zvao izbornik Dalić na okupljanje. Meni nije bilo ništa jasno jer nisam bio pozvan niti na pretpozivu. Kažem ja njemu da me ne zeza, kaže on da sam stvarno pozvan. Ne mogu opisati taj put i vožnju do Zagreba, neopisivo što sam osjećao, moj život se vrtio o hrvatskoj reprezentaciji. Ostvario mi se san da budem pozvan. Bio sam šokiran kad sam vidio Luku Modrića, drhtala mi je brada. Pjevao sam 'Garavušo garava' na inicijaciji. Vida je na večeri rekao da moram pjevati, pitao sam mogu li izbjeći, ali nema toga, kazao je Pašalić.

- Započeo sam nogomet u Hoffenheimu, igrao sam u juniorima. Skupljao sam lopte Kramariću, nije me nažalost podragao. Bio sam u Karlsruheu, odrastao sam kao čovjek. Imao sam ono što mi je trebalo. Bio sam dvije godine u Stuttgartu pa sam otišao u Borussiju Dortmund. Hvala Bogu pa sam završio u Rijeci, rekao je Pašalić.

Još je jednom Pašalić opisao život na baušteli:

- Krenulo je 2017. godine. Završio sam srednju školu, tata me upisao na faks, ali nisam htio završiti zbog nogometa. Tu sam uvijek nešto htio ostvariti. Tata mi je rekao, ako neću u školu, da moram na bauštelu. Svako jutro bismo se našli u 8 ujutro, brat, ja i dva radnika. Napravili bismo raspored tko što radi. A navečer sam u šprintevima na treningu. Šutu sam morao vozati, to mi je bilo najgore. A vani 35 stupnjeva. Nakon 6,7 mjeseci krenuo sam s krečenjem. Prvo sam morao sve polijepiti, da bude sve u redu. Ako ne bude u redu, brat bi sve morao skloniti. Na kraju se radii o tome da imamo kruha u kući. Ako ne radim kako treba, onda bi bilo po nosu. Nikad nisam raskrstio s bauštelom. Da sam sada u Njemačkoj i da bratu treba, pomogao bih mu. U poluvremenu malo okrečiš zid na brzaka. Mogao bih napraviti Roh-Bau kuću, poručio je Pašalić.

Gostovanje Marka Pjace i Marca Pašalića možete vidjeti OVDJE