HRVATSKA - TURSKA Fatih Terim: Nismo se stigli dobro pripremiti za utakmicu

Nedjelja, 04. rujna 2016. 20:09 Napisao/la  SC

Terim je ovoga  puta izvan reprezentacije ostavio nekoliko zvijezda turskog nogometa

Fatih Terim je u nedjelju proslavio 63. rođendan, pa ne treba čuditi njegovo dobro raspoloženje na službenoj press-konferenciji uoči sutrašnjeg kvalifikacijskog ogleda Hrvatske i Turske.

Iskusni stručnjak ovoga je puta izvan reprezentacije ostavio nekoliko zvijezda turskog nogometa (Arda Turan, Burak Yilmaz, Caner Erkin, Hakan Balta, Gökhan Gönul, Selcuk Inan...), i u Maksimir je stigao s bitno pomlađenom momčadi.

- Arda Turan? Na ovaj način sam odlučio oformiti momčad, bez Arde Turana i to je sve što ću reći na tu temu. Prošlo je otprilike dva mjeseca od utakmice na Europskom prvenstvu, no tamo se radilo o utakmici za plasman, ovo je nešto sasvim drugačije, kazao je Fatih Terim, pa nastavio:

- Znamo koliko je kvalitetna Hrvatska, mnogo puta smo se međusobno susretali s njom. Naravno da smo kvalifikacije željeli započeti lakšom utakmicom, a ne odmah sa snažnom Hrvatskom. Činjenica je da se naši igrači nisu uspjeli jako dobro pripremiti za ovaj susret, a imamo i igrače koji ne igraju redovito u svojim klubovima.

Turskoj ipak neće nedostajati motiva...

- Moramo igrati bez straha. Kao što ste vidjeli na Europskom prvenstvu, ne predajemo se do posljednjeg trenutka.

Kakva je skupina?

- U skupini smo s vrlo snažnim reprezentacijama. No, nadam se da ćemo otići na Svjetsko prvenstvu u prijateljsku Rusiju s kojom smo u sve boljim odnosima. Hrvatska je u našoj skupini najjača, ma oni su jedna on najboljih reprezentacija cijelih kvalifikacija.

U Maksimiru neće biti gledatelja...

- Da, nažalost bit će to utakmica bez navijača. A, navijači su izuzetno važni u velikim utakmicama. Slično iskustvo imali smo u Frankfurtu i mogu potvrditi da nisu iste utakmice bez navijača. Neće biti lako igračima, bilo bi puno ljepše i ugodinije igrati pred navijačima. Mi smo mladi i pomalo neiskusni. Ali, naši braniči moraju odnekuda krenuti. Vjerujem u njihovu kvalitetu i uglavnom steći će novo iskustvo ovom utakmicom, završio je Terim.