Fabio Capello: Hrvati su najgori mogući protivnici, opasnost dolazi iz sredine!

Subota, 22. lipnja 2024. 15:15 Napisao/la  SC

Znao sam da Španjolci imaju kvalitetu, pokazali su to protiv Hrvatske, ali protiv Italije su bili još brži, ističe Capello

Fabio Capello: Hrvati su najgori mogući protivnici, opasnost dolazi iz sredine!

Fabio Capello gledao je utakmicu između Španjolske i Italije (1:0):

- Italija je izgledala nemoćmo, protivnici su bili vrhunski u svemu. Nevjerojatno su brzo prebacivali loptu i imali prevagu u kvaliteti u svakoj ulozi, bila je to lekcija za Azzurre, ali moramo priznati vrijednost protivnika. Ova španjolska momčad nalazi se u prvom redu za osvajanje Eura. Iskreno, i ja sam bio iznenađen. Znao sam da imaju kvalitetu, pokazali su to protiv Hrvatske, ali protiv Italije su bili još brži. Tehnički jaz počinje odmalena jer se u talijanskom nogometu više ne njeguje kvaliteta. Treneri u školama nogometa uče mlade igrače taktici, ali ne i tehnici. Trenirao sam u Madridu, dobro znam kako se igra nogomet u Španjolskoj, napisao je Capello za La Gazzetta dello Sport.

- Mnogi vide Guardiolu kao uzor, ali Guardiolu od prije deset godina. Pep je evoluirao. Ova zbrka dovela je do današnjih ograničenja. Naši nogometaši nikada ne preuzimaju odgovornost, kada je u pitanju odigravanje lopte ili dribling. Brkali smo igranje dobrog nogometa sa sterilnim posjedom lopte. Dobar nogomet je ono što Španjolska trenutno radi. To je put kojim treba ići. Model u kojem Nico Williams u 21. godini stalno traži duele jedan na jedan, jer trener tako želi, ističe Capello.

Italija zadnju utakmicu u skupini igra protiv Hrvatske:

- Najgori mogući protivnici. Opasnost dolazi iz sredine. Modrić, Brozović, Kovačić. Možda nisu tako brzi kao Španjolci, ali su tehnički ekvivalentni. Zato nam treba reprezentacija koja će učiti iz pogrešaka protiv Španjolske, ujedinjena i fokusirana grupa igrača. Italija bi trebala izaći na teren kako bi pobijedila i dokazala da može reći svoje na ovom Euru, poručio je Capello.