DANIEL LEVY NAŠTETIO HRVATSKOJ

Luka Modrić izgubljen za Makedoniju i Belgiju

Petak, 24. kolovoza 2012. 10:09 Napisao/la  I. Vranić

Zbog povrijeđene sujete predsjednika Tottenhama izbornik Igor Štimac ne može računati na Modrićev doprinos

Daniel Levy, predsjednik Tottenhama, iživljava se nad sudbinom Luke Modrića, koji će zbog Levyjeva odugovlačenja prodaje Real Madridu izgubiti polusezonu. Prema svim relevantnim izvorima pregovori Real Madrida i Tottenhama odavno su privedeni kraju, iznos i model isplate su dogovoreni, preostalo je dogovoriti detalje koji neće ugroziti prelazak Modrića u Real Madrid.

Namjerno inzistirajući upravo na detaljima, Levy se osvećuje Modriću zbog njegova otvorena bunta kojim je dovedena u pitanje poslovna referentnost predsjednika Tottenhama. Modrić je odbio trenirati s momčadi, isto kao što je odbio razgovarati o drugim, unosnijim ponudama od Realove. Podsjetnika radi, Levy je prošle godine odbio 42 mil. eura koliko je ponudio Chelsea. PSG je ove godine nudio otprilike isto, dok Real Madrid inzistira na manjoj odšteti.

Kada je u javnost izašla izjava bivšeg menadžera Tottenhama, razigrala se Levyjeva sujeta.  Zbog toga što je naprasno dobio otkaz, Harry Redknapp potvrdio je Modrićevu tezu da je Levy prošle sezone obećao našem reprezentativcu da će ovog ljeta moći otići. Izgovorena riječ u ozbiljnom poslovnom svijetu nešto znači, Levy je obrazovanje stekao na pretižnom Cambridgeu.

Modrić će na kraju potpisati za Real Madrid, prema španjolskim izvorima moguće je da Levy ovog vikenda službeno objavi da je posao gotov, do kraja prelaznog roka (31. koloovza)  ionako je ostalo još nekoliko dana. Posljedice odugovlačenja pogubne su za profesionalca, zbog Levyjeve povrijeđene sujete Modrić je izgubio polusezonu jer nije prošao pripreme. Nemoguće je uloviti vrhnusku formu individualnim treninzima, a prostora za igru u klubovima poput Real Madrida mogu dobiti samo potpuno spremni igrači.

Što je najgore, Modić je izgubljen za dvije kvalifikacijske utakmice protiv Makedonije (7. rujna) i Belgije (11. rujna). Zbog Levyjeve osvetoljubivosti izbornik Igor Štimac ne može računati na Modrićev uobičajeni doprinos u utakmicama koje bitno mogu odrediti sudbinu Hrvatske u kvalifikacijama za SP 2014. godine.