ČETVRTO DOIGRAVANJE

Ni jedan izbornik nije imao lošiju atmosferu

Nedjelja, 13. listopada 2013. 16:24 Napisao/la  SC

Miroslav Blažević (SP 1998, Ukrajina), Otto Barić (EP 2004, Slovenija) i Slaven Bilić (EP 2012, Turska) prošli su kroz doigravanja

Hrvatska reprezentacija u utorak u Glasgowu igra utakmicu za prestiž, posljednja kvalifikacijska utakmica neće promijeniti status u doigravanju. Izabranici Igora Štimca u Glasgowu igraju utakmicu u kojoj je važno vratiti izgubljeno samopouzdanje uoči doigravanja za plasman na SP u Brazilu.

Kako god završi utakmica u Glasgowu, zahvaljujući remiju (2:2) Danske i Italije, naša reprezentacija ne može biti najlošije drugoplasirana. Odnosno, može ako Hrvatska izgubi u Glasgowu, ako Armenija pobijedi Italiju u Napoliju, ako Danska ne pobjedi Maltu i ako Bugarska i Češka remiziraju. Toliko „ako“ mogu se poklopiti jedino ako se dogodi čudo!

Hrvatska će u dodatnim kvalifikacijama biti jedan od četiri nositelja zahvaljujući FIFA-poretku. Nositelji su Portugal i Švedska, što znači da Ronaldo i Ibrahimović neće igrati protiv Hrvatske. Jedna od reprezentacija koja otpadne u zadnjem kolu, Grčka ili BiH, također će biti nositelj.

Dugačak je popis potencijalnih suparnika (Turska, Rumunjska, Mađarska, Island, Slovenija, Ukrajina…) u doigravanju. Među njima je i Francuska, koja nije nositelj iako je objektivno najbolja reprezentacija u doigravanju. Francuska se trenutačno nalazi na 25. mjestu FIFA-ljestvice, samo dva mjesta ispred Crne Gore.

Hrvatska reprezentacija do sada je triput završila u doigravanjima. Miroslav Blažević (SP 1998, Ukrajina), Otto Barić (EP 2004, Slovenija) i Slaven Bilić (EP 2012, Turska) prošli su kroz doigravanja u završnice velikih natjecanja.

Ni jedan izbornik prije doigravanja nije imao tako negativnu atmosferu kao Igor Štimac.