Zagrebački nogometni savez traži smjenu predsjednika HNS-a; Marković: Odlazim nakon EURO-a

Četvrtak, 10. svibnja 2012. 15:44 Napisao/la  SC

U prostorijama Zagrebačkog nogometnog saveza održana je redovna skupština na kojoj je izglasano sazivanje izvanredne skupštine HNS-a na kojoj će  se tražiti smjena aktualnog predsjednika Vlatka Markovića

U prostorijama Zagrebačkog nogometnog saveza u četvrtak je održana redovna skupština koju su propustili Davor Šuker, Vlatko Marković i Zdravko Mamić. Prisutan je bio Damir Vrbanović, a djelatnici saveza izglasali su sazivanje izvanredne skupštine HNS-a na kojoj će tražiti smjenu aktualnog predsjednika Vlatka Markovića.

To je već drugi takav zahtjev, budući da je sličan prijedlog krovnoj organizaciji hrvatskoga nogometa prije nekoliko tjedana uputio i Nogometni savez brodsko-posavske županije.  Na taj zahtjev Rusanova se još uvijek nije oglasila. Sve je očitije kako aktualni čelnik HNS-a ima sve manje saveznika, te je samo pitanje vremena kada će ga na mjestu predsjednika zamjeniti proslavljeni hrvatski reprezentativac Davor Šuker.

Marković je svoje viđenje iznio u razgovoru za Index.

- Izvanredna skupština nije problem. Pa prije tri mjeseca sam rekao da ću se povući nakon EURO-a i toga se namjeravam držati, rekao je Marković prokomentiravši činjenicu da bi ga trebao naslijediti Davor Šuker, a Slavena Bilića na mjestu izbornika, Igor Štimac..

- Šuker je dobar izbor. Mislim da je on izvanredna i kvalitetna osoba koja s obzirom na godine i iskustvo ima šansu nastaviti prezentirati hrvatski nogomet na način na koji je to radio Marković. Štimac? To nema veze sa mnom, zaključio je Marković za Index.