Na Poljudu završila sezona, Hajduku trebaju novi trener i gotovo cijela momčad!

Četvrtak, 07. travnja 2016. 11:45 Napisao/la  Ivan Jelić

 Burića bi trebalo zapitati što mu je značila odluka da Ohandzu posjedne na klupu za pričuve. Nije valjda mislio da će time zaplašiti Zorana Mamića i njegove igrače!?


Za Hajduk je sezona završena u srijedu poslije podne, kada su u uzvratnoj utakmici poluzavršnice Kupa doživjeli uvjerljiv poraz (0:4) u Maksimiru od Dinama.

Točnije, sezona je za bijele završena petnaestak dana ranije, kada su na Poljudu u prvoj utakmici Kupa izgubili od modrih 0:2. Bila je to sramotna igra Splićana, posebice u prvom dijelu dvoboja. U nastavku su izgledali malo bolje, ali bez učinka.

Nakon prvog susreta mladi reprezentativac Nikola Vlašić nije gubio nadu, poručio je da Splićani mogu u uzvratu nadoknaditi taj zaostatak. Ne da ga nisu nadoknadili, nego su poraženi s dvostruko većim omjerom. Već nakon 1 minute i 54 sekunde igre Josip Brekalo je zatresao mrežu i priči je bio kraj.

Momčad trenera Damira Burića još je jednom prezentirala sramotnu igru. Od svih igrača jedino vratar Kalinić zaslužuje nositi "bili dres", svi ostali trebali bi plaćati što igraju za Hajduk.

Umjesto toga iste se skupo plaća za ono što prikazuju. A prikazuju ništa, većina igrača je limitirana kvalitetom, iznimke su jedino Vlašić i Sušić.

Prije nastavka drugog dijela sezone, sada već bivši predsjednik Uprave Marin Brbić najavio je da će se Hajduk s prinovama Velezom i Arteagom boriti za oba trofeja. Valjda je već tada znao da neće sezonu dočekati na mjestu prvog čovjeka kluba.

Velez i Arteaga ušli su u rubriku brojnih promašaja ove sezone. Na kraju sezone možemo konstatirati da Hajduku trebaju novi trener i gotovo cijela momčad!

Prvo je relativno lako riješiti, problem je kako se riješiti velikog broja sadašnjih igrača i dovesti nove igrače koji bi Hajduk dignuli iznad treće pozicije.

Novi predsjednik Nadzornog odbora (NO) Slaven Marasović nakon ispadanja iz Kupa predstavnicima sedme sile kazao je:

- Burić ima punu podršku, a iz krize ćemo izaći radom i analizom s novim predsjednikom!

Čim predsjednik ima podršku NO-a, iz iskustva znamo da naredne sezone neće voditi Hajduk.

Izlazak iz krize radom i analizom? To će Marasović i "pučisti", koji su srušili Brbića, trebati prezentirati udruzi Naš Hajduk!

Novi predsjednik? Tko god da bude Brbićev nasljednik neće moći ništa učiniti dok god "ulica" vodi Hajduk.

I na kraju, Burića bi trebalo zapitati što mu je značila odluka da Ohandzu posjedne na klupu za pričuve. Nije valjda mislio da će time zaplašiti Zorana Mamića i njegove igrače!?

Takva odluka samo je potvrda da Burić nije trener za Hajduk! Ohandza ili igra ili sjedi na tribinama!