PRVA NL

Orijent pobijedio u najbolje odigranoj utakmici ove godine

Subota, 27. travnja 2024. 16:11 Napisao/la  SC

Nakon šest kola Orijent ostvariio pobjedu u utakmici tijekom koje je stvorio više šansi nego u šest zadnjih utakmica zajedno

Adriano Milanović (Orijent)
Adriano Milanović (Orijent)

Prva NL - 28. kolo

ORIJENT - CROATIA ZMIJAVCI

Igralište Krimeja. Gledatelja: 350

Sudac: Toni Dadić (Zagreb)

Stijelci: 1:0 Črnko (4), 2:0 Milanović (45), 3: Črnko (69)

Žutu kartoni: Šimunić, Šalinović (Croatia Z.)

ORIJENT: Mohorović, Švrljuga (85 Korošec), Milanović, Bagadur, Braut, Muminović (85 Putnik), Galešić (74 Mulac), Črnko (74 Valjan), Bubnjar, Simčić, Zrilić (61 Monjac)

CROATIA ZMIJAVCI: Gudelj, Šimunić, Šalinović, Šuto (46 Skoko), Klančir (76 Čulina), I. Brkić (76 Miljanić), Todorić, Šabić 62 Prskalo), Yousfi (62 Radić), Klopp, M. Brkić (77 Miljanić)

Nogometaši Orijenta pobijedili su Croatiju Zmijavci u sadržajno najbolje odigranoj utakmici ove godine na Krimeji, nakon šest kola ostvarili su pobjedu u utakmici tijekom koje su stvorili više šansi nego u šest zadnjih utakmica zajedno.

Već u 4. minuti Črnko je zatresao mrežu gostiju, pogodio je mrežu glavom nakon Švrljugine asistencije - 1:0.

Odmah nakon toga Galešić je mogao još više utjecati na početak utakmice, nije iskoristio dobru priliku, odmah se vidjelo da je Slobodan Grubor promijenio način napadačke igre.

U zapisniku Orijenta nije bilo nekoliko važnih igrača (Tadejević, Faal, Gajzler...), Grubor je odustao od početne formacije s trojicom stopera, nakon dužega razdoblja igrao je s četiri zadnja braniča u liniji, iskusni Črnko igrao je iza isturenoga Zrilića.

Orijent je na početku utakmice stvarao konkretan pritisak budući da je u završnicu ulazio s puno više igrača nego u zadnjim utakmicama.

U 10. minuti Bagadur je glavom iz blizine skrenuo loptu nakon ubačaja zdesna, Gudelj je dobro reagirao na gol-crti.

U 22. minuti Braut je slijeva okomito ušao u kazneni prostor, s desetak metara uputi je loptu prema zaleglom Gudelju, kojemu je lopta izmigoljila ispod ruke, uspio je loptu stići prije nego što je prošla gol-crtu.

Nakon otprilike pola sata gosti su donekle uspostavili ravnotežu u posjedu lopte, popustio je domaći pritisak, poukašli su gosti nekoliko puta kroz pas-igru ući u završnicu, Orijent je u obrani konačno jedno poluvrijeme odigrao bez neforsirane pogreške, Mohovorić nije imao nikakvog posla.

U 45. minuti nakon ubačaja iz kuta, lopta je stigla do Simčića na lijevoj strani kaznengo prostora, madi napadač idealno je na drugo strani pogodio Milanovića, koji se naklonio pred praznim vratima i glavom poslao loptu u mrežu - 2:0.

U 51. minuti Zrilić nije iskoristo najbolju priliku Orijenta do tada, Simčić je pravodobno odigrao na rubu kaznenog prostora, Zrilić je po sredini okomito ušao u kazneni prostor i 13 metara loptu poslao preko vratiju.

U 58. minuti Črnko je iz prekida iskosa slijeva ubacio nezgodno za vratara Gudelja, koji se morao dobro protegnuti da ni stigao loptu.

U 64. minuti Bubnjar je reagirao slično kao Zrilić u 51. minuti, kada je Galešić pravodobno okomito odigrao napadaču Orijenta na ulasku u kazneni prostor, Bubnjar se vješto otvorio prije nego što je s ruba kaznengo prostora loptu poslao ravno u Gudelja.

U 69. minuti Gudelj nije imao nikakve šanse: Švrljuga je precizno ubacio zdesna, Črnko se pojavio na 7 metara od vratiju, mirno je skočio i glavom loptu poslao u mrežu - 3:0

U 84. minuti Simčić je mogao povećati prednost, sam je izašao pred vratara Gudelja, koji je njegov udarac obranio.

Jako je dobro riječka momčad zatvarala (među)prostore, kada bi gosti osvojili loptu, odavno vratar Mohorović nije imao ozbiljnog posla u jednoj utakmici.

Utakmice 28. kola Prve NL,
petak:

Jarun - Vukovar 1991 2:2
Sesvete - Dubrava 1:1
subota:
Orijent - Croatia Zmijavci 3:0
Solin - Zrinski 0:1
BSK - Cibalia 1:0
nedjelja:
Dugopolje - Šibenik (14.50, MAXSport 1)

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.