Zoran Mamić: U nekim trenucima pokušavam dati svima minutažu pa nedostaje uigranosti

Nedjelja, 28. veljače 2016. 20:17 Napisao/la  SC

Nisam prezadovoljan. OK, pišu se bodovi i to je najvažnije. Ali nakon postignutog pogotka počeli smo se zezati, kaže Schildenfeld

Dinamo se pobjedom (1:0) nad Splitom vratio na pet bodova prednosti u odnosu na drugoplasiranu Rijeku. Pogotkom Marka Pjace modri su stigli do novih bodova.

- Split je bio čvrst, stabilan i kompaktan, kakav smo i mislili da će biti. Stvarali smo pritisak, imali par prilika koje nismo iskoristili, a u nastavku nismo bili tako organizirani i radili su nam dosta problema. Mislim da sam i ja pogriješio u nekim idejama, u nekim trenucima pokušavam dati svima minutažu pa nedostaje uigranosti. Jednostavno to više ne mogu tako raditi, kazao je trener Zoran Mamić.

- Trenutak inspiracije Marka Pjace je riješio danas utakmicu i to je razlika između Dinama i ostatka lige i čestitam im na pobjedi, rekao je nakon utakmice trener Splita Goran Sablić

- Bilo je malo teže nego što smo očekivali. Split nam je stvarao probleme kroz kontre i polukontre, a stajali su čvrsto i organizirano iza. Ali, najvažnija su tri boda. Presudio je sjajan gol Marka Pjace, vjerujem da će ih do kraja sezone zabiti još puno. Nisam prezadovoljan. OK, pišu se bodovi i to je najvažnije. Ali nakon postignutog pogotka počeli smo se zezati. Počeli igrati petom, prodavati tunele, to se ne smije događati. I onda nas Split u posljednjim minutama kontrira. To ne smijemo dopustiti. Znam da imamo kvalitetu, da smo puno bolji, tako da nikoga ne čudi što smo stigli do novih bodova, kaže Gordon Schildenfeld.

- Opet ista situacija, opet sam imao veliku prigodu u 39. minuti protiv Dinama. No, golman mi je dobro skratio kut i obranio moj pokušaj. Igrali smo pametno i disciplinirano, kvalitetno se branili i možemo biti ponosni na predstavu u Maksimiru. Pokazali smo da smo prava ekipa. No, presudila nam je individualna kvaliteta Marka Pjace, kaže Petar Franjić.