Zlatko Vujović: Hajduk ima kvalitetniju momčad od Rijeke!

Srijeda, 25. rujna 2024. 10:01 Napisao/la  T. B.
Zlatko Vujović: Hajduk ima kvalitetniju momčad od Rijeke!

Jedna od hajdukovih legendi, Zlatko Vujović, uvijek je zanimljiv sugovornik.

Tako smo sa njim popričali pred nedjeljnji Jadranski derbi, dvoboj između Rijeke i Hajduka igra se na Rujevici.

Prije nego što smo započeli priču o srazu trenutno dviju vodećih momčadi na tablici Vujović je se vratio korak unazad:

- Ispadanje od Ružomberoka je najveći sramota u povijesti Hajduka. I nitko za tu blamažu nije odgovarao. Nastradao je samo Nikola Kalinić, ali zbog navodno nekih drugih stvari. Pobjeda nad Dinamom odlično im je sjela, tako da su svu prljavštinu bacili pod tepih. Sada je sve lijepo i dobro, kaže Vujović.

Da se vratimo na nedjeljni derbi:

- Hajduk ima bolju, kvalitetniju momčad od Rijeke, tu nema nikakve dvojbe. Na Rujevicu trebaju izaći s gardom pobjednika, jer samo takvim načinom mogu osvojiti sva tri boda. Istina, i bod bi im bio dobar. Vjerujem da će Gattuso posložiti pobjedničku taktiku, govori Vujović.

Sve se samo vrti oko Livaje:

- To nije dobro, ali nije od jučer, to traje otkako se Livaja vratio u Hajduka. Mijenjali su se treneri, ali svaki je igru slagao oko Livaje. Sada ga ide, zabija na svakoj utakmici, bolje je niti ne pomisliti što će se dogoditi ako ga ne bude išlo, katuje Vujović.

Što reći o Rijeci:

- Hajduku je povijesni kiks Ružomberkog, Rijeci je isto Olimpija. Uspjeli su se nakon toga sramotnog poraza Riječani vratiti u život, što je za njih velika stvar. Čini mi se da trener Đalović radi sjajan posao. Mlada su i potentna momčad, vole se nadigravati. Zabijaju dosta golova po utakmicu. Vjerujem da će to biti zanimljiv, neizvjestan derbi, no već sam kazao Hajduk je bliži pobjedi, zaključio je Vujović

Tablice omogućuje Sofascore