Željko Zeba i Josip Fuček nova pojačanja RNK Split, predsjednik Žužul najavio nove dolaske

Utorak, 08. siječnja 2013. 13:00 Napisao/la  Ivan Jelić

Doveli smo Zebu i Fučeka kako bi još više osnažili igrački kadar. Naš cilj je plasman u Europu. Dolaskom ove dvojice igrača za nas prijelazni rok još nije završen. Tražimo jednog pravog, klasičnog napadača, obasnio je predsjednik kluba Slaven Žužul

Trener Zoran Vulić obavio je prozivku RNK Split uoči početka priprema za proljetni dio sezone. Prije prozivke novinarima su predstavljena dvojica novih igrača Željko Zeba i Josip Fuček. Prvi je prošle godine proglašen za najboljeg igrača BiH Premier lige, dok je Fuček bio ponajbolji igrač drugoligaša Zeline. Obojica su potpisali dvo i pol godišnje ugovore sa klubom iz Parka mladeži.

- Doveli smo Zebu i Fučeka kako bi još više osnažili igrački kadar. Naš cilj je plasman u Europu. Dolaskom ove dvojice igrača za nas prijelazni rok još nije završen. Tražimo jednog pravog, klasičnog napadača, obasnio je predsjednik kluba Slaven Žužul.

Zeba je imao ponude Dinama i Hajduka, no na kraju je izabrao RNK Split.

- Split ima odličnu momčad, vjerujem da svojim iskustvom mogu pomoći da klub ostvari svoj cilj a to je plasman u Europsku ligu, riječi su Zebe.

Fuček je dodao:

- Čim su me pozvali ljudi iz kluba da sjednemo i porazgovaramo o mogućem transferu odmah sam odlučio da ću karijeru nastaviti u RNK Split. Radi se o odličnoj momčadi . Učiniti ću sve da opravdam svojim igrama dolazak među Crvene.

Na prozivci je bilo 33. igrača, nekima od njih će se klub zahvaliti na daljnjoj suradnji. U nedjelju stiže mladi Kamerunac Charles Edoa Nga, dok je Vulić zajedno sa sportskim direktorom Bašićem i Križancem otišao nakon prozivke pogledati CD s igrama jednog ganskog napadača.