Vlada odobrila prijenos dugovanja HNK Šibenik na Grad Šibenik, čeka se deblokada računa i dug Hajduka

Četvrtak, 13. rujna 2012. 18:21 Napisao/la  SC

Osobno smatram da bi se naš račun trebao deblokirati i da nastavimo poslovati, provoditi preoblikovanje, a to znači i da rješavamo svoje obaveze, rekao je Goran Pauk, predsjednik Šibenika

Vlada Republika Hrvatske prihvatila je prijedlog odluke o o prijenosu potraživanja Ministarstva financija od Nogometnog kluba Šibenik na Grad Šibenik. Radi se o iznosu od 49,5 milijuna kuna, a to ujedno znači da će Grad Šibenik u zamjenu za spomenuti iznos dobiti svoj dio nakon preoblikovanja kluba.

- To je jedna od najbitnijih faza u procesu preoblikovanja. Obaveze koje imate prema državi, u ovom slučaju HNK Šibenik, prenose se na Grad Šibenik koji će u kasnijoj fazi postupka preoblikovanja temeljem takvog uloga dokapitalizirati društvo i postati ogromni većinski vlasnik u klubu koji će postati sportsko dioničko društvo, izjavio je Goran Pauk, predsjednik Šibenika, za Radio Šibenik.

Najbitnije je pitanje da li ova odluka Vlade otvara mogućnost deblokade računa i uplate 4,7 milijuna kuna od strane Hajduka za transfer Ante Rukavine.

- Pitanje je kako će završiti. Osobno smatram da bi se naš račun trebao deblokirati i da nastavimo poslovati, provoditi preoblikovanje, a to znači i da rješavamo svoje obaveze. S druge strane, imamo milijun i jedan tekući problem na tom putu i ja se nadam da ćemo ga uz dobrohotnost Disciplinske komisije uspjeti razriješiti jer smo klub koji je na pragu pretvaranja u nešto drugo, ustvrdio je Goran Pauk.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.