Tomislav Ivković, trener Lokomotive: Nema većeg motiva nego pobijediti Rijeku

Subota, 23. kolovoza 2014. 20:13 Napisao/la  SC

- U nogometu svim serijama prije ili poslije dođe kraj, tako da se nadamo da ćemo mi biti ti koji će zaustaviti tu seriju Rijeke i započeti našu seriju, ustvrdio je trener nogometaša Lokomotive

Nogometaši Lokomotive i Rijeke u nedjelju će odmjeriti snage u 6. kolu MaxTV Prve lige. Ogled je to momčadi sa začelja i vrha ljestvice, Rijeka traži nastavak niza od 16 pobjeda, a lokosi bjeg sa začelja.

- Bez obzira na naše trenutačno stanje na tablici koje nikome nije simpatično, treba podsjetiti kako je tek početak prvenstva i odigran je mali broj utakmica. Moram reći da, koliko god zvučalo neozbljno ili ne baš pametno, nisam zabrinut ili u panici jer igrači se ponašaju vrlo dobro i treniraju odlično. Što se tiče same igre stvaramo puno šansi. Najveći problem nam je što primamo jako puno golova. Po primljenim golovima smo na mjestu gdje se trenutno nalazimo a po datim golovima bi trebali biti među prve 4 ekipe, rekao je Tomislav Ivković, trener Rijeke, na konferenciji za novinare uoči utakmice.

 - Utakmica s Rijekom nam mora poslužiti za strahovito veliku motivaciju i čudesan pristup. Jer nema većeg motiva nego pobijediti Rijeku poslije ove fantastične serije pobjeda. Svatko od nas mora dati 110% i onda imamo igrača više, a sigurno da ako budemo imali igrača više, što se tiče pristupa borbenosti i agresivnosti, onda Rijeci možemo sigurno napraviti dosta velike probleme. A kako znamo u nogometu svim serijama prije ili poslije dođe kraj, tako da se nadamo da ćemo mi biti ti koji će zaustaviti tu seriju rijeke i započeti našu seriju, ustvrdio je Ivković ustvrdivši da njegovoj momčadi odgovara da domaće utakmice igra u Kranjćevićevoj.

- Nama je bolje jer imamo puno više publike, teren je odličan, a atmosfera je nogometnija, bolja i pristupačnija. U Maksimiru je sve veliko dugačko i široko i nije baš jednostavno igrati pred malim brojem ljudi. Tako da smatram Kranjčevićevu pun pogodak i igrači su to sa velikim zadovoljstvom prihvatili, kaže Ivković odgovorivši i na pitanje da je li je Rijekin naporan raspored prilika za lokose.

- Sigurno je da su se potrošili u utakmici sa Sherifom jer su jurišali svih 90 minuta. No Rijeka ima veliki broj igrača i za sada svi koji su ulazili i mijenjali igrače koji su igrali europske utakmice davali su pozitivan i kvalitetan odgovor na terenu. Koliko će to uspjeti u utakmici s nama neznam no moramo ih respektirati, cijeniti i poštovati jer oni to zaslužuju. No normalno da niti jedna momčad u Prvoj ligi nije bauk - svatko može sa svakim igrati. I mi imamo kvalitetu i kako se kaže - netko će im naletiti a onda će ih to skupo stajati, zaključio je Tomislav Ivković.

Standings provided by Sofascore